Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Vind je schietsporten interessant? Denk dan eens aan deze activiteiten!

Posted on

Vind jij het leuk om te kijken naar schietsporten? Het is natuurlijk nóg leuker als je zulke sporten zelf mag beoefenen. In Nederland zijn er genoeg activiteiten die hier veel weg van hebben, waardoor dit zeker een goede mogelijkheid is. Games spelen met airsoft wapens of met een paintballgeweer: het is in ons land allemaal mogelijk. Aan welke activiteiten je allemaal kunt denken als je gek bent op schietsport? Wij zetten er hieronder een aantal op een rij, dus lees vooral verder!

Luchtbuks gebruiken

Als je schietsporten interessant vindt, zou je na kunnen denken over het hebben van een luchtbuks. Nu hoor ik je denken: is een luchtbuks legaal dan? Ja, dit is het geval. Je mag een luchtbuks in je bezit hebben als je minimaal 18 jaar bent. Wel is het belangrijk dat je beschikt over een luchtbuks dat geen gelijkenis heeft met een vuurwapen. Je mag dus een luchtbuks in je bezit hebben als je 18 jaar bent en deze niet lijkt op een vuurwapen. Met een luchtbuks kun je leuke dingen doen. Je kunt op doeltjes schieten zoals bijvoorbeeld kaarten of andere specifieke schietdoelen. Wel is het goed om te onthouden dat je jouw luchtbuks niet overal mag gebruiken. Deze mag alleen op terrein gebruikt worden dat niet toegankelijk is voor publiek. Het is niet toegestaan om een luchtbuks te gebruiken op openbaar terrein, op de openbare weg en in andere openbare ruimten. Ook dien je een luchtbuks op een speciale manier vervoeren. Op zoek naar een goede luchtbuks? Kijk dan zeker eens naar krale luchtbuksen.

Airsoft

Als je schietsporten interessant vindt, zou je ook zeker kunnen nadenken over het beoefenen van airsoft. Dit is een officiële sport en kan in Nederland gespeeld worden. Maar wat is airsoft dan precies? Airsoft is een schietsport die op verschillende manieren gespeeld kan worden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om het alleen te spelen, maar ook gebeurt het vaak dat deze sport in teamverband wordt gespeeld. Bij airsoft is het de bedoeling dat je door te schieten jouw tegenstanders uitschakelt of belangrijke doelwitten raakt. Bij airsoft maak je gebruik van airsoft wapens, dit zijn replica’s van echte vuurwapens. Doordat dit enorm veel weg heeft van een echt vuurwapen, zal deze sport ontzettend realistisch aanvoelen. Je schiet bij deze sport met plastic balletjes richting jouw tegenstanders of op een ander doelwit. 

Paintball

Als jij gek bent op schietsporten, kan deze natuurlijk ook niet in dit rijtje ontbreken: paintball. De kans is dan ook aanwezig dat je dit al wel eens hebt gedaan. Paintballen kan dan ook zeer leuk zijn. Maar wat is paintball nou precies? We kunnen het wel omschrijven als een zeer spannende teamsport. Het is hierbij de bedoeling dat je jouw tegenstanders uitschakelt of één van de doelen behaalt voordat jouw tegenstanders dit doen. Je schiet met verfkogels en gebruikt hiervoor een paintball wapen. Dit wapen wordt ook wel een ‘marker’ genoemd. Het is een spel dat vol zit met adrenaline en spanning, waardoor het enorm leuk is om te spelen. Als je schietsporten interessant vindt, dan zal dit ook zeker iets voor jou zijn. Trommel je vrienden of familie op en ga eens samen paintballen. Grote kans dat je dan een onvergetelijke tijd tegemoet gaat.

Lasergamen

Nog een activiteit waar je zeker over na kunt denken als je schietsporten leuk vindt, is lasergamen. Dit spel is zeer populair en dat is uiteraard niet voor niets zo. Bij lasergamen is het de bedoeling dat je jouw tegenstanders uitschakelt door op hun te schieten. Dit doe je met behulp van een lasergun. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van infrarood licht, wat het spel een extra dimensie geeft. Lasergamen is al op veel plekken mogelijk in Nederland, dus het is vrij eenvoudig om dit leuke spel te gaan spelen. 

Deze bovenstaande activiteiten kun je zeker in gedachten houden als je dol bent op schietsporten. Als je hier gek op bent, kun je er dan ook absoluut voor kiezen om deze spellen te beoefenen. Laat maar zien dat jij de beste bent en al jouw tegenstanders één voor één uit kan schakelen of de belangrijke doelwitten binnen no time weet te raken!

0