Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Vijf tips om je lichaam en geest gezond te houden in 2021

Posted on

We leven in een hectische tijd en de onzekerheden door de coronapandemie doen ons ook bepaald geen goed. Het is zaak om jezelf in acht te nemen en af en toe pas op de plaats te maken. Zo voorkom je dat je jezelf fysiek of mentaal te zwaar belast. Neem niet meer hooi op je vork dan nodig is en pak op tijd je rust, dan houd je het een stuk langer vol. Hieronder staan vijf handige tips die je direct kunt toepassen.

  1. Probeer niets uit te stellen

Wen jezelf aan om zaken direct af te handelen. Hoe meer dingen je uitstelt, hoe groter de stapel met taken wordt. Dat geeft onrust in je hoofd en dat heeft niet alleen psychische, maar soms ook lichamelijke consequenties. Als je meteen tot actie overgaat, levert dat juist een voldaan en rustgevend gevoel op. Je bent dan direct klaar voor de volgende taak.

  1. Neem voldoende nachtrust

De nachtrust is eigenlijk voor ons lichaam de belangrijkste fase van het etmaal. Het is namelijk de herstelperiode, waarin ons lijf als het ware gereset wordt. Heb je niet voldoende nachtrust, dan kan het lichaam dus ook niet herstellen. Als je moeite hebt om ’s-avonds in slaap te komen, kun je overwegen om een half uur voordat je naar bed gaat wat CBD-olie in te nemen. Op https://www.cibdol.nl/ vind je uitgebreide informatie over het effect van CBD op het menselijk lichaam.

  1. Maak een flinke wandeling

Wandelen is een gezonde bezigheid, zowel voor het lichaam als voor de geest. Door een flink stuk te wandelen, blijf je goed in beweging. Elke dag een uur wandelen op een redelijk tempo is voldoende om gezond te blijven. Tijdens het wandelen kom je bovendien innerlijk tot rust. Je bent goed in staat je gedachten te verzetten.

  1. Ruim je huis op

Een rommelig huis is niet goed voor je mentale welzijn. Ga dus aan de slag en ruim alles netjes op. Je zult merken dat het een positief effect heeft of je gemoedstoestand. Als overal in huis nog dingen staan die opgeruimd moeten worden, levert dat stress op.

  1. Plan je agenda bewuster

Zorg voor voldoende rusttijd tussen twee bezigheden door. Als je de hele dag door van alles direct na elkaar plant, is er geen tijd meer voor momenten van ontspanning, dus pas dat aan.

0