Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Verbeter je leven en ga electrisch het water op!

Posted on

Ben je ooit op een visserstripje geweest met vrienden? ‘s Ochtends ver voor zonsopkomst er uit, richting de haven met je lunchpakket, je playlist en een goed humeur op zak, om met de schuit vol vrienden uit te varen naar de best bewaarde vissersgronden die in de wijde omtrek te bekennen zijn.

De wraak van de luidslurpende benzinemotor

Maar hoe frustrerend is het niet, als je na twee uren varen in de schemer, eindelijk aankomt op bestemming en dan een andere vissersboot in de nevel ontwaart. En wiens passagiers je ineens luid verwensingen toeschreeuwen, omdat je net alle topvissen voor ze hebt weggejaagd met je lawaai. Wat een mooie dag had moeten worden, is nu al bij zonsopgang verpest. De grote schuldige van dit alles? Die grote benzine slurpende buitenboordmotor die jullie al balkend door de golven zwoeg, maar die je al twee jaar niet echt meer hebt onderhouden… 

Of ben je misschien toch meer iemand die graag met zijn lief onder de sterren vaart, in een innige omhelzing verbonden op de kabbelende golfjes? Met stijl een fles gekoelde champagne naast je, een zachte deken om haar schouders heen en natuurlijk de anekdotes van het leven op het water; alle ingrediënten die zo’n avond toch heel erg speciaal maken. Maar dan is er altijd weer dat vervelend luide gebeuk van de benzine motor, die de romantisch sfeer van deze leuk geplande avond omtovert in een monotoon klinkende fabriekshal. 

Voor de fanatieke modelbooteigenaar valt over de gevolgen van de benzine motor ook  een flinke lijst te schrijven. Heb je wel eens geprobeerd om een boot met benzine motor op afstand te besturen? Het ongemak om die vanuit de verte te kunnen regelen is een ware lijdensweg. Je loopt bijna het risico dat je boot met motor vergaat vanwege kuren met de motor, en dan ineens, weg is de controle over die door jou gebouwde schuit.

De stille kracht van de elektrische buitenboordmotor

Als jij onder een van deze categorieën valt, dan is de elektrische buitenboordmotor misschien wel iets voor jou. Steeds meer mensen stappen over op een elektrisch systeem. Aanzienlijk lagere kosten, een stuk schoner, vele malen stiller en net zo, of zelfs meer betrouwbaar dan de benzine variant.

Wie denkt dat de kracht van een elektrische motor ten opzichte  van een benzinemotor onder de maat is, vergis je niet. Er zijn modellen beschikbaar met een stuwkracht van tussen de 70-750 LBS. Dit komt overeen met benzinemotoren tussen de 1,9 en 20 pk. 

Het model dat je nodig hebt is dus afhankelijk van de hoeveelheid stuwkracht die je boot verbruikt. Dat kan uiteenlopen van een kleine visserssloep tot middelgrote polyesterboten. Zelfs zeilboten worden steeds vaker uitgerust met elektrische motoren. 

Ben je geinteresseerd geraakt in wat er allemaal mogelijk is en hoe jij je vaarervaring aanzienlijk kunt verbeteren? Kijk dan eens verder op de enorme selectie elektrische buitenboord motoren van bootman. De voordelen van een electrische motor ten opzichte van een benzine motor zijn legio.

0