Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Van de iPhone 11 tot de iPhone SE 2: Hier moet je op letten bij het kiezen van een nieuwe smartphone

Is je huidige smartphone aan vervanging toe? Dan ben je vast volop zoekende naar een nieuwe smartphone. De zoektocht naar een nieuwe smartphone verloopt niet altijd eenvoudig, er is zoveel keuze dat je het op de duur niet meer zou weten. Ga je voor een super kwaliteit camera? Of vind jij de grootte van het scherm juist heel erg belangrijk? Moet je altijd een Apple smartphone hebben of mag het ook een ander merk zijn? Gelukkig kunnen wij je helpen met die lastige zoektocht. Hieronder geven we je enkele tips!

Waar moet je op letten bij het kiezen van een smartphone?

De perfecte smartphone is voor iedereen anders, welke jij het beste kiest hangt voornamelijk af van wat je er precies mee wilt doen. Hieronder ontdek je wat de perfecte smartphone is voor jou!

De perfecte smartphone voor gamers

Als je iemand bent die graag spelletjes speelt op je smartphone, dan is het zeker belangrijk om rekening te houden met de snelheid. Een krachtige processor is dus nodig. Daarnaast is ook het werkgeheugen belangrijk, want hoe groter het werkgeheugen, hoe meer taken de smartphone tegelijk kan uitvoeren. Voor spelletjes zal ook het besturingssysteem belangrijk zijn. Niet alle apps zijn verkrijgbaar op elk besturingssysteem. Daarnaast moet je ook rekening houden met het formaat: spelletjes spelen doe je makkelijker op een grotere smartphone.

De perfecte smartphone voor professionals

Als je opzoek bent naar een smartphone die je voornamelijk voor je werk zal gebruiken, dan kan je het best rekening houden met verschillende dingen. Zo is het updatebeleid van belang, want als er regelmatige updates uitgevoerd worden, dan zorgt dit voor een langere levensduur van je smartphone. De updates zorgen daarnaast ook voor een betere batterijduur, ideaal voor als je vaak voor je job onderweg bent. Regelmatige updates maken je toestel ook sneller. Als je vaak onderweg bent dan is het ook handig om te kiezen voor een smartphone die makkelijk in je zak past. Je kiest het best voor een niet te grote smartphone, zo kan je hem ook makkelijk met één hand bedienen. Kies ook niet te klein, want dan kan het zijn dat je sommige noodzakelijke taken niet goed kunt uitvoeren. Voor zij die op de baan werken is het ook belangrijk om te kijken naar de batterij. Je smartphone moet een hele dag meegaan, je wilt namelijk niet dat de batterij leeg is als je een belangrijk zakentelefoontje verwacht. Gebruik je je smartphone voor zaken én privé? Dan is het handig te kiezen voor een toestel waar je twee simkaarten in kunt plaatsen.

De perfecte smartphone voor levensgenieters

Ben jij een echte levensgenieter en gebruik jij je smartphone voornamelijk voor het trekken van prachtige foto’s? Dan zal het voor jou belangrijk zijn om te kiezen voor een smartphone met een goede camera. Houd daarbij rekening met de opening van het diafragma, de beeldstabilisatie en het aantal megapixels. Ook het soort lens zal van belang zijn. Welke lens het beste is, hangt af van de soort foto’s dat je voornamelijk zal willen nemen. Reis je graag en wil je voornamelijk landschappen fotograferen? Kies dan voor een groothoeklens! Ook als je graag foto’s trekt en bewerkt met je smartphone, is het belangrijk dat je kijkt naar de kwaliteit van je batterij. Wanneer je aan het reizen bent, heb je niet altijd de mogelijkheid om je smartphone zomaar overal op te laden. Het is dan belangrijk dat je batterij zolang mogelijk meegaat!

De perfecte smartphone voor familiemensen

Ben jij een sociaal wezen die graag altijd en overal in contact staat met je familie en vrienden? Ben jij opzoek naar een goede smartphone die toch niet te duur is? De iPhone SE 2 is een geschikte toestel voor wanneer je niet de allernieuwste iPhone nodig hebt! Ben je helemaal niets met al die nieuwe snufjes en is het voor jou voornamelijk belangrijk dat je met je smartphone kunt bellen en eventueel berichtjes sturen? Dan kies je het best voor een eenvoudig model. Vermijd juist extra snufjes, want die heb je toch niet nodig en ze nemen bovendien geheugen in je smartphone in, waardoor deze trager zal werken. Als je veel belt, dan kan het wel belangrijk zijn om rekening te houden met de kwaliteit van het geluid. Hiervoor kan je ook altijd raad vragen aan een verkoper!

Zo zie je maar, voor elk type is er een geschikte smartphone.

1