Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Top 5 boeken voor sportliefhebbers

Posted on

Lezen over sport is al jaren een trend. We geven je een overzicht van de beste sportboeken van het moment. Een top 5 sportboeken, boeken voor mannen die van sport houden. In willekeurige volgorde.

Nog eens de Tour beleven met Mart Smeets

Een boek dat niet mag ontbreken in de huidige top 5 sportboeken is Smeets’ laatste werk. “De Tour van ’80” is absoluut één van de beste sportboeken van het moment. In 1980 was de Raleigh ploeg van Peter Post ongenaakbaar. Kopman Joop Zoetemelk won eindelijk de Tour. Smeets volgde Zoetemelk’s Ronde van dag tot dag. Op de weg, maar ook ernaast. Één van de populairste boeken voor mannen momenteel.

Van Gaal

Mogelijk het beste sportboek van het moment is “LvG. De trainer en de totale mens”. Deze sportbiografie 2020 is weliswaar geschreven door hemzelf, samen met schrijver-journalist Robert Heukels, maar er komen vele voetbalcollega’s aan bod. Spelers en trainers die hem meemaakten op en om het veld. Als speler en trainer, maar ook als mens. Bij Oranje, maar ook bij Ajax, Bayern, Barcelona en andere ploegen.

Op zwemles bij Suzanne

Zwemmen is voor iedereen. Jong en oud, mannen en vrouwen. OpenWater-kampioen Suzanne Bummel geeft haar lezers in het boek “Zwem” tips over haar favoriete sport. Hoe van het zwemmen optimaal te genieten en je te verbeteren. Een leerzaam boek voor zowel recreanten als topsporters. Een gezonde bijdrage vooral en daarmee één van de beste sportboeken 2020.

De Godfather van de judosport

Van de hand van drie jounalisten verscheen onlangs “De Judovader”, over Cor van der Geest. Misschien wel het beste sportboek van het moment. Het trio sprak met vele mensen die hem hebben meegemaakt als judoka, maar vooral als topcoach. Zo ook in zijn ongenaakbare rol als verdediger van de judosport. Alles eisend van zichzelf, zijn leerlingen, maar ook van de bondsbobo’s.

Record-international Sneijder

Kees Jansma tekent in “Sneijder” het opzienbarende levensverhaal op van voetbalicoon Wesley Sneijder. Over zijn spelerscarrière bij Oranje en verscheidene Europese clubs. Een ware sportbiografie 2020 waarin Sneijder openhartig vertelt over hoe hij uitgroeide tot superster op het veld. Tevens over het leven daarbuiten. Éen van de beste sportboeken 2020.

0