Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Top 3 beste bluetooth koptelefoons van dit moment

Als je een nieuwe bluetooth koptelefoon gaat kopen, dan heb je keuze uit duizenden producten. Hieronder vind je daarom alle belangrijke eigenschappen waar je op moet letten bij het maken van die keuze, waaronder alle fysieke eigenschappen, functionele eigenschappen, en de prestaties zoals de geluidskwaliteit. Hieronder helpen we je op weg met punten waar je op moet letten en onze top 3 beste bluetooth koptelefoons van dit moment.

Draadloze koptelefoons maken gebruik van bluetooth om het geluidssignaal draadloos van een apparaat naar de koptelefoon te sturen. Het voordeel hiervan is dus dat je geen kabel hebt die in de weg zit. Door het ontbreken daarvan, heb je bijvoorbeeld meer bewegingsvrijheid. Meestal is het bereik van bluetooth headphones minimaal 10 meter.

Je kunt dus op 10 meter afstand van het bronapparaat nog luisteren naar audio. Bij het sporten is dat bijvoorbeeld erg handig. Zo hoef je geen smartphone of mp3-speler meer in je zak te houden om muziek te kunnen luisteren bij het uitvoeren van oefeningen.

Sommige bluetooth koptelefoons hebben de optie om alsnog een draad aan te sluiten. Zo kun je ook met een lege accu nog muziek luisteren op de koptelefoon. De meeste bluetooth koptelefoons zijn op te laden via USB. De benodigde USB-kabel wordt meestal meegeleverd, maar let op, de charger vaak niet. Waarschijnlijk heb je al een USB-charger, omdat je deze ook nodig hebt voor je telefoon. Anders kun je de bluetooth koptelefoon ook koppelen aan je computer om deze op te laden. Om onderweg bij te kunnen laden zou je ook gebruik kunnen maken van een zogenaamde powerbank.

Een nadeel van draadloze koptelefoons is dat bluetooth beperkte bandbreedte heeft. Daarom kan er over Bluetooth alleen compressed audio verstuurd worden. Ten opzichte van uncompressed audiobestanden kan er daarom wat detail verloren gaan. Het verschil in detail is voor de gemiddelde luisteraar echter nauwelijks op te merken.

Top 3 beste bluetooth koptelefoons van dit moment

Een goed draagcomfort van een koptelefoon is natuurlijk een belangrijke eigenschap, zeker bij langdurig gebruik. Het comfort is gedeeltelijk afhankelijk van de eerder genoemde eigenschappen. Zo hebben over-ear koptelefoons vaak het beste draagcomfort. Deze klemmen namelijk niet tegen de oorschelp aan, maar vallen daar overheen. Ook is temperatuur onder draagcomfort te rekenen, en worden over-ear koptelefoons juist eerder warm. 

Om een draadloze verbinding te maken, hebben koptelefoons een bluetooth-chip nodig, en moeten ze daarnaast ook een batterij bevatten. Daarom zijn ze duurder om te maken dan bedrade koptelefoons. Als de batterij leeg is, kun je simpelweg geen muziek meer luisteren. Gelukkig is de accuduur van de meeste bluetooth koptelefoons flink: vaak tientallen uren. Omdat er in bluetooth koptelefoons meer ruimte is om een grote batterij in te bouwen, is de batterijduur daarmee flink hoger dan die van oordopjes. Toch komt er een moment dat je muziek wil luisteren en de accu leeg is… houd daar dus rekening mee.

Top 3 beste bluetooth koptelefoons van dit moment: Bose QuietComfort 35 serie II

Bose QuietComfort 35 serie II
Top 3 beste bluetooth koptelefoons van dit moment: Bose QuietComfort 35 serie II

De Bose QC35 is in een nieuw jasje gestoken, namelijk de Bose QuietComfort 35 II. De beste van Bose, met een ontzettend zuiver geluid en verschillende noise cancelling standen zodat jij in elke omgeving het best kan genieten van jouw muziek. Een draadloze verbinding met jouw telefoon of tablet komt gemakkelijk tot stand dankzij bluetooth of NFC. Je kunt met een volle batterij maar liefst tot 20 uur genieten. Mocht de accu toch leeg zijn? Geen probleem, met de meegeleverde audiokabel kun je toch gewoon genieten van de Bose koptelefoon. Hiernaast beschikt de QC35II over een geïntegreerde Google Assistent.

Geen ruis, geen kabels, alleen jouw muziek. Stilte is stiller en muziek klinkt beter door noise cancelling van wereldklasse. Zodat jij gewoon kunt luisteren en niets je in de weg zit. En nu zijn ze nog beter omdat je tussen drie niveaus van noise cancelling kunt schakelen.

Sony WH-1000XM3

Sony WH-1000XM3
Meer info over deze Sony WH-1000XM3 vind je hier

De Sony WH-1000XM3 is de ultieme draadloze koptelefoon met noise cancelling. De WH-1000XM3 is de opvolger van de succesvolle WH-1000XM2 en beschikt over de beste noise cancelling van dit moment. Ten opzichte van zijn voorganger heeft deze over-ear koptelefoon een vernieuwd design, verbeterde noise cancelling en een snellaadfunctie. Daarnaast geniet je nog steeds van een luxe afwerking, Hi-Res audio ondersteuning en de Smart Listening-functie, waarbij het geluid wordt afgestemd op jouw situatie. 

LifeGoods QuietSound Bluetooth Headphone

LifeGoods QuietSound Bluetooth Headphone
LifeGoods QuietSound Bluetooth Headphone

De QuietSound XXI is uitgerust met Bluetooth 5.0. Hierdoor maakt de koptelefoon sneller en stabieler verbinding met andere apparaten en heb je geen last van audiovertraging. Door het bereik van 10m hoef je niet direct naast je telefoon of laptop te zitten om de koptelefoon te gebruiken. Daarnaast kan je met de multipoint functie twee apparaten tegelijkertijd met de koptelefoon verbinden. Zo kan je direct schakelen tussen je privé- en werk telefoon. Via de meegeleverde aux-kabel kan je de koptelefoon ook zonder bluetooth gebruiken.
Of je de koptelefoon nu op kantoor, onderweg, of thuis gebruikt, met de LifeGoods QuietSound XXI wordt je nooit afgeleid door ruis of omgevingsgeluiden. De Active Noise Canceling functie dempt de omgevingsgeluiden tot 90%. Zo kan je altijd ongestoord werken of je favoriete nummers en podcasts luisteren. Schuif de ANC-knop aan de zijkant van de koptelefoon omhoog en luister alleen naar de geluiden die jij wilt horen.

0