Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Top 10 bestemmingen in Zuid-Afrika

Posted on

1. Kaapstad: Tafelberg

De Tafelberg is de bezienswaardigheid der bezienswaardigheden van Zuid-Afrika, of misschien wel van de hele wereld! Deze must-see geeft een prachtig en verbluffend uitzicht over Kaapstad dat je adem oprecht zal benemen. Deze berg is meer dan 1000 meter hoog en is dus uitermate geschikt voor stoere kerels die op zoek zijn naar een spannend avontuur! De Tafelberg is meer dan 260 jaar oud en hierdoor vele eeuwen ouder dan bijvoorbeeld de Himalaya of Rocky Mountains. Mocht je vermoeid zijn van een avondje doorhalen, dan bestaat er gelukkig ook de mogelijkheid om per kabelbaan naar de top te gaan!

2. Garden Route (de Tuinroute)

Bij een bezoek aan Zuid-Afrika is een uitstapje naar de Garden Route uiteraard onmisbaar. Deze 700 kilometer lange, verbluffende roadtrip zal gegarandeerd blijvende herinneringen achterlaten. Onderweg kom je onder andere de hoogste bungeejump ter wereld tegen en geweldige restaurants. Als je even zin hebt om te relaxen en een balletje te slaan, dan kan dit op één van de luxe golfbanen die je op de route tegen zal komen. Verder is er ook voor de dieren- en natuurliefhebbers genoeg te beleven. Zo kun je het avontuur aangaan, en deelnemen aan een spannende safari in het Addo Elephant Park!

3. Nationale wildparken zoals Krugerpark en Kalahari

In Zuid-Afrika vind je de mooiste en bekendste wildparken van het continent. Een bezoek aan bijvoorbeeld nationaal wildpark Kalahari of Krugerpark mag daarom ook niet ontbreken! Ontdek de pracht van de Afrikaanse savanne en ga op zoek naar de ‘big five’. Voor de echte lefgozers kun je ook een voetsafari doen. Let echter op: dit is niet in alle wildparken het geval!

4. Wijnroute

De Wijnroute is, naast de tuinroute, ook een must-see. De vruchtbare wijngaarden geven blijk van het feit dat de regio behoort tot één van de grootste wijnproducenten van de wereld. Langs deze route kun je, zoals vanzelf spreekt, heerlijke lokale wijn proeven, kennis van wijn vergaren, en speciale kelders of boerderijen bezoeken. Stellenbosch is het begin van deze route, en heeft welgeteld 106 wijnkelders die ontdekt kunnen worden. Daarbij heeft de stad één van de grootste wijnfestivals van het continent – het ‘Stellenbosch Wine Festival’.

5. Robbeneiland

In Kaapstad is het tevens de moeite waard Robbeneiland te bezoeken. Dit eiland, dat op de werelderfgoedlijst staat, ademt geschiedenis en geeft daarbij een inkijk in de Zuid-Afrikaanse Apartheid. Je komt op dit interessante eiland door een boottocht van twintig minuten vanaf Kaapstad. De boot vertrekt, vanaf 9 uur ’s ochtends, om de twee uur. Op het eiland zelf worden verschillende tours aangeboden, die onder andere langs het bekende cellencomplex en de Mandela-groeve gaan.

6. Drakensbergen

De Drakensbergen zijn een waarachtig natuurfenomeen. Deze bergen in het oosten van het land zijn onmisbaar voor iedereen die houdt van rauwe natuur en een overvloed aan kleuren. De bergketen reikt meer dan 3400 meter bij de ‘Njesuthi’ en heeft daarmee de hoogste bergtop van het land.

Top 10 bestemmingen in Zuid-Afrika

7. De Augrabies Watervallen

Onderweg naar vele van de bekende nationale parken, zoals het eerder genoemde Kalahari, vind je de grootste watervallen van Zuid-Afrika op de Oranjerivier. Per seconde stort deze imponerende waterval 405 miljoen liter water in een diep ravijn. Hiermee is het niet alleen de grootste waterval van Zuid-Afrika, maar ook de op zes na grootste waterval ter wereld! Om de waterval heen is tevens een mooi park te vinden voor verdere wandeltochten.

8. Apartheid Museum

Dit museum is onmisbaar voor iedereen die wat meer wil leren over deze periode in de Zuid-Afrikaanse geschiedenis. Een tour door dit museum is onvervalst aangrijpend; bij het kopen van een ticket word je al geconfronteerd, doordat het ticket ‘blankie’ of ‘nie blankie’ aangeeft. Iedere groep heeft daarbij ook een aparte ingang. Dit museum heeft een expositie vol heftige beelden, die echter niet te missen zijn.

9. Cangogrotten

Dit grottencomplex wordt gerekend tot de mooist grotten van de wereld, en kent een hele rijke geschiedenis. De grotten liggen in de buurt van Oudtshoorn en hebben droge en warme kalksteen. Voor de echte durfal bestaan er ook speciale ‘avontuurlijke touren’, waar je onder andere door nauwe openingen klimt.

10. Kaapstad: Kaap de Goede Hoop

Het is onmogelijk niet af te sluiten met Kaap de Goede Hoop. Na een beklimming of een rit per kabelbaan vind je een ongelofelijk uitzicht, waar je ook de Indische en Atlantische Oceaan in elkaar ziet overgaan. In de tijd van de VOC sloegen hier vele schepen stuk, waardoor de plek ook geliefd is bij duikers. Als je op zoek bent naar een unieke duikervaring, is het dus zeer aan te raden bij de Kaap te duiken naar scheepswrakken!

0