Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Tips voor een fijne mancave: een vloerkleed

Posted on

Zelf een mancave maken om lekker tot rust te komen na een dag hard werken: welke man wil dat nu niet? Of een plekje creëren waar je met je maten heerlijk een filmpje kunt kijken, een pilsje soldaat kunt maken of lekker kunt gamen: een mancave, volledige gepersonaliseerd, is daarvoor de ideale plek. Maar hoe richt je een mancave op een prettige en comfortabele manier in? Natuurlijk mag een (groot) tv-scherm niet ontbreken, terwijl een koelkast om het bier op temperatuur te houden ook een vereiste is. Net als een lekker zittend bankstel. Maar vergeet ook een rond vloerkleed niet als basisonderdeel van jouw mancave. Ronde vloerkleden maken een mancave helemaal af in visueel opzicht. Maar vloerkleden hebben nog meer te bieden!

Een rond vloerkleed zorgt voor een stoere look

Een van de grootste voordelen van ronde vloerkleden is hun vintage en retro uitstraling. Door een vloerkleed onder de tafel te leggen, krijgt jouw mancave direct een stoere, mannelijke look. Daarbij doorbreekt een vloerkleed dat rond is in een mancave met veel vierkante en rechthoekige elementen (zoals de tafel, bank of kasten) de eentonige uitstraling. Ronde voorwerpen, materialen (zoals kleden en vazen) zorgen in die zin voor een verrassende twist in het interieur!

Geen koude voeten meer met een vloerkleed

Een rond vloerkleed, zeker als je kiest voor een hoogpolige variant, zorgt voor warme voeten. Ook in het frisse najaar en koude winters kun je gerust je schoenen en sokken uitdoen in een mancave met een fijn vloerkleed.

Vloerkleden helpen ook om geluiden te dempen

Interessant aan een vloerkleed in de mancave gebruiken, is ook de geluiddempende werking van vloerkleden. De muziek kan net een paar tikjes harder gezet worden, terwijl er bij het lopen minder geluid en gekraak is.

Veel opties qua stijlen en soorten vloerkleden

Wie een geschikt vloerkleed zoekt voor zijn mancave, heeft keuzemogelijkheden genoeg. Met name retro en vintage kleden zijn vandaag de dag populair. Qua kleuren is nagenoeg alles mogelijk, dus je hoeft niet bang te zijn dat je geen geschikt vloerkleed voor jouw mancave kunt vinden. Natuurlijk kun je ook gaan voor vierkante vloerkleden of rechthoekige varianten. Maar ronde exemplaren maken de sfeer in een mancave net wat losser en relaxter. Oriënteer je via een goede aanbieder op de mogelijkheden die er zijn en koop ook een of meer ronde vloerkleden om jouw mancave te pimpen!

0