Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Tips voor een eerste date!

Posted on

Yes, het is bijna zover: je eerste date met die leuke man of vrouw staat op de planning. Erg leuk, maar ook wel een beetje spannend. Daarbij geldt dat een goede voorbereiding het halve werk is. Daarom hebben we een aantal handige tips waardoor je jezelf wél goed kan voorbereiden op je eerste date. Lees je mee?

1. Plan een leuke activiteit
Een eerste date is bedoeld om iemand beter te leren kennen. Kies daarom voor een leuke activiteit die past bij jullie beide. Van het drankje doen in de stad tot aan een romantische wandeling langs het water: bij een eerste date draait het erom dat je meer van elkaar te weten krijgt. 

2. Wees op tijd
Als je snel uit het werk je moet klaarmaken en weer weg moet gaan dan kan dit zorgen voor extra stress. Daarom is het slim om bij een eerste date de tijd voor jezelf te nemen. Plan het allemaal wat ruimer, zodat je jezelf wat beter kan voorbereiden. Mocht je ineens een vlek maken op je shirt, dan kan je nog altijd een andere outfit uitkiezen.

3. Wat ga je dragen?
Over kleding gesproken: het is zeker een aanrader om je kleding alvast klaar te leggen wanneer je jezelf gaat klaarmaken. Het liefst doe je dit de dag voor de date. Ook is het zeker een goed idee om na te denken over plan B. Mocht er iets misgaan, dan heb je nog altijd een reserve outfit.

4. Licht mensen in dat je gaat daten
Het kan nooit geen kwaad dat je mensen inlicht dat je een date hebt staan. Vertel bijvoorbeeld je vriend of vriendin erover en zeg ook wat je gaat doen of waar je heengaat. Het komt vast allemaal wel goed, maar het is altijd fijn dat iemand weet waar je bent.

5. Wat neem je mee?
Er zijn een aantal musthaves die niet mogen ontbreken tijdens een eerste date. Met je telefoon kan je jouw date laten weten dat je eraan komt. Met een pinpas of contant geld kan je het etentje of de bioscoopkaartjes betalen. Heb je zo’n idee dat het misschien wel érg gezellig kan worden? Neem dan voor de zekerheid een speeltje mee. Je kan maar beter goed voorbereid zijn, vind je niet?

0