Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Tips om je auto te pimpen

Posted on

Ken je dat tv-programma van vroeger nog? Pimp my ride! De meest verroeste koekblikken werden omgetoverd tot blinkende eyecatchers op 4 wielen. Nu waren die make-overs vaak wel een beetje aan de extreme kant. Dat kan ook subtieler! Met een paar aanpassingen kun jij je auto net dat beetje pimpen en krijgt jouw wagen een waanzinnige uitstraling. Van stuur tot versnellingspook en pedalen. Het kan allemaal!

Tip 1: de technische upgrade

Ben jij niet zo van poespas in en rond je auto, maar wil jij wél je wagen een boost geven? Dat kan met chiptuning. Chiptuning is een manier om de motor van je auto te optimaliseren. Vanuit de fabriek wordt er een soort basisprogramma op de auto gezet. Daardoor heeft je motor een maximum qua prestaties en is ‘ie ook zo veilig mogelijk. Door middel van chiptuning, verander je dat programma. Je kunt hiermee de motor:

  • zuiniger maken
  • sneller maken
  • krachtiger maken
  • soepeler maken

Doe vooraf goed je research en laat je auto altijd tunen bij een professional. Ga niet zelf knutselen. 

Tip 2: make-over van je interieur

Als je in de auto zit, wil je natuurlijk ook genieten van een mooi interieur. Bijna alles aan de binnenkant van je auto kun je vervangen. Denk aan een ander stuur, nieuwe pedalen en de versnellingspook. Het kan allemaal in de stijl die jij graag wilt, bijvoorbeeld chic of sportief. Iets waar je misschien niet zo snel aan denkt, maar wel zeker kan aanpassen, zijn de stoelen van je auto. Je kunt ze bijvoorbeeld opnieuw laten stofferen met een materiaal naar keuze. Maar je kunt je zo ook helemaal vervangen! Houd jij van sportief en stoer? Dan kun je er gave racewagenstoelen in laten zetten. Zorg er wel voor dat je ze uitgeprobeerd hebt. Het moet natuurlijk wel lekker zitten, dat is het belangrijkst. 

Tip 3: coole buitenkant

Als je echt wil shinen, dan pak je ook de buitenkant van je auto aan. Die ziet natuurlijk iedereen! De grootste make-over voor je auto bereik je met een paint-job. Je kunt de kleur van de auto opnieuw laten aanbrengen of je gaat voor een compleet nieuwe kleur! Met een special effect zoals een matte afwerking, wordt je auto echt een eyecatcher. Om het nog af te toppen nieuwe, blinkende velgen eronder en gaan! Natuurlijk wel regelmatig je auto even wassen hè, om die buitenkant zo mooi mogelijk te houden.

Tip 4: check je autoverzekering

Op een volle parkeerplaats springt een gepimpte auto er natuurlijk meteen tussenuit. Roofgoed voor dieven zou je denken. Zorg er daarom voor dat je autoverzekering nog past bij jouw bolide. Ben je verzekerd tegen diefstal? Goed om te checken als jij je autoverzekering gaat afsluiten. Vergelijk altijd de verschillende dekkingen om te kijken hoe het zit met vergoedingen bij schade door diefstal en vandalisme bijvoorbeeld.

0