Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Tips om een ultieme mancave te creëren

Een eigen mancave is toch de droom van veel mannen. Even jezelf terugtrekken op een plek die helemaal is ingericht zoals jij dat wilt. Een voetbalwedstrijd kijken met vrienden en allemaal met de voeten op tafel. Of gezellig aan je eigen bar in je mancave een biertje drinken met een bak pinda’s. Wil jij ook de ultieme mancave creëren om lekker te ontspannen of lol te hebben met je vrienden? Bekijk dan deze tips en ga aan de slag om die stoere plek met je eigen creatieve ingeving in te richten.

Bedenk een stijl of thema

Het is handig om een uitgangspunt te hebben om je mancave vorm te geven. Dat doe je het beste door een stijl of thema te bedenken. Het is natuurlijk heel stoer om de mannengrot een rauw karakter te geven. Dat is onder meer mogelijk door met een industriële stijl rekening te houden. Een ruwe afwerking en materialen als beton, roestvrij staal en hout doen het dan goed. Of heb je een specifiek thema in gedachten, zoals hardrock of je favoriete voetbalclub? Dan richt je de mancave basic in op basis van de gewenste stijl en breng je decoratie aan die op het thema betrekking heeft. Het is natuurlijk ook mogelijk om je mancave in te richten als kroeg met een bar en lange tafel om aan te zitten.

Kies voor tweedehands meubels in je mancave

Er zijn een aantal zaken die natuurlijk niet mogen ontbreken in je mancave. Een bar is toch wel een eerste vereiste, maar een bank om relaxt op te zitten ook. Je hoeft echt geen nieuwe spullen te kopen. Een mancave leent zich namelijk juist perfect om tweedehands meubels neer te zetten. Wat denk je van een mooie Chesterfield bank of andere lederen bank met een verweerde look? Dat staat prachtig in je mancave net als een gebruikte houten tafel die een zwaar leven achter de rug heeft. Je mannengrot krijgt meer karakter als je gebruikte meubels in de ruimte zet. Ook barkrukken mogen natuurlijk niet ontbreken en deze zijn in allerlei stijlen verkrijgbaar.

Koeling en verwarming

Koeling in je mancave? Jazeker, je wilt toch dat de drankjes koud staan als je vrienden komen. Het is dan ook handig om een koelkast in je mancave te plaatsen. Verder wil je natuurlijk in elk seizoen de mogelijkheid hebben om je op je eigen plek te ontspannen. Een goede toevoeging voor je mancave is een gashaard kopen. Het staat stoer en het geeft warmte als je kiest voor een inbouwhaard in je mancave. Zo zit je er ook in de winter lekker warmpjes bij.

Decoratie en activiteit in je mancave

Decoratie is niet het sterkste punt van mannen, maar in een mancave is dat punt wel heel belangrijk. Begin daarom alvast met het verzamelen van spullen. Dat kan van alles zijn, zoals voetbalshirtjes tot vintageborden met teksten en afbeeldingen erop. Ben je meer van de auto’s dan is het leuk om met modelauto’s wat te doen. Heb je in de loop der jaren veel spullen verzameld en op zolder of in de garage neergezet? Dan is het zeker aan te raden om daar eerst eens doorheen te gaan. Misschien zitten er nog wel leuke verrassingen tussen.

Een mancave is een plek om te hangen, maar je kan er ook actief bezig zijn. Ben je een gamer? Dan zorg je ervoor dat je de apparatuur en natuurlijk comfortabele gamestoelen beschikbaar hebt. Een televisie mag natuurlijk niet ontbreken en het is mogelijk om er gewoon ook een bioscoop van te maken. Ben je van de rustige activiteit dan is het leuk om een biljarttafel in je mancave te zetten. Of toch wat meer actie? Denk dan aan het plaatsen van een flipperkast.

0