Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Tequila drinken in Tequila (Jalisco)

Posted on

Tequila drinken bij de bron

Hebben jij en je vrienden zin in tequila? Doe het eens anders en boek een Tequila tour! Neem het vliegtuig naar Guadalajara, en boek een Tequila tour per bus die je door de tequila regio voert, of huur zelf een auto. Tijdens de stevige rit omhoog rijdt je langs velden vol blauwe agave. Uit het sap van deze cactussen wordt tequila gemaakt. Na een uurtje komen jullie aan in Santiago de tequila. Hier is het drankje uitgevonden, hier moet je het drinken. Uiteraard zijn hier allerlei Tequila-gerelateerde dingen te doen. Naast het dorpsplein ligt bijvoorbeeld een oud koloniaal gebouw, waarin het Museo Nacional del tequila gevestigd is. Hier leer je alles over hoe Tequila gemaakt wordt, en de geschiedenis van het dorp. Het dorpje zelf is prachtig, met veel oude gebouwen en cafés waar je goed kunt eten en natuurlijk tequila drinken. Aan de hoofdstraat zit bijvoorbeeld het kleine cafeetje Cantina la Capilla. Dit cafeetje is beroemd om de Batanga cocktail, bestaande uit tequila Silver, cola, limoen en zout. Het is er klein en simpel maar zeker de moeite van een bezoek waard.

tequila drinken

Drie populaire distilleerderijen in tequila zijn Sauza, la Cofradia en Jose Cuervo. Op verzoek kan je bij Jose Cuervo de kamer bezoeken waar de meest exclusieve tequila van het merk ligt te rijpen; de Reserva de la Familia. Bij Sauza kan je het hele proces volgen. Van het oogsten van de agave tot het bottelen, Aansluitend is er de mogelijkheid tot proeven van het product in La Quinta Sauza; een groepje gebouwen in traditionele Mexicaanse architectuur, met van prachtige fonteinen en weelderige tuinen. La Cofradia is onder andere uniek omdat hun ambachtelijke tequila in prachtige handgemaakte keramieken flessen wordt gebotteld, in plaats van in op grote schaal geproduceerde glazen flessen zoals de meeste grote producenten.

tequila mexico

Werelderfgoed

Niet ver van Santiago de tequila in het dorpjeAmatitán, ligt Casa Herradura. Hier wordt sinds 1870 de verfijnde Herradura tequila geproduceerd. Hier kun je terecht voor een tour door de nieuwe en oude distilleerderijen, een tequila-proeverij met aansluitend een diner met lokale gerechten en mariachi muziek.

De tequila-streek staat met zijn agavelandschappen en oude industriële overblijfselen overigens op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Er worden in het gebied meerdere tours door het landschap aangeboden. Bijvoorbeeld een mountainbiketour, die je langs prachtige vergezichten vol agave en oude distilleerderijen leidt. Cultuur, tequila, en een sportieve tocht. Kortom het perfecte tripje met vrienden!

0