Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Succesvol beleggen? Dit moet je weten!

Posted on

Steeds meer mensen maken de laatste jaren kennis met beleggen. Wie denkt dat je een enorm groot vermogen nodig hebt om te kunnen beleggen, heeft het mis. Beleggen is en blijft mensenwerk, maar als je kritisch naar jezelf kijkt en secuur te werk gaat, is de kans op een positief resultaat het grootst. Het is ook een kunst om te leren van je eigen fouten, dat geldt ook bij beleggen. In het begin zul je niet altijd de beste keuzes maken, maar hoe meer je met beleggen bezig bent, hoe meer je leert. Toch zijn er een aantal zaken waar je goed op moet letten bij het beleggen. Wij nemen er een aantal met je door. 

Waak voor zelfoverschatting

Met name in de eerste fase dat je gaat beleggen komt er veel op je af. De eerste periode is een fase van leren, het ontdekken van je kennis op het gebied van beleggen en leren van je fouten. Toch is het aan te raden om te waken voor zelfoverschatting. DIt is een zeer menselijke eigenschap, maar als er geld op het spel staat maakt men soms verrassende keuzes. Twijfel aan jezelf, weet je niet zeker of je de juiste keuze gaat maken of ben je simpelweg niet zeker van je zaak? Dan is het aan te raden om advies in te winnen. Als je er voor kiest om te beleggen bij Binck, is de hulp van hun experts altijd dichtbij. 

Zoek niet altijd bevestiging

Wanneer je twijfelt om te beleggen via een bepaald fonds of index, is het heel normaal dat je op zoek gaat naar bevestiging voor die gedachte. Online kun je veel informatie vinden, waardoor de kans groot is dat er anderen zijn die ook in jouw gedachte geloven. Op het gebied van beleggen is dat gevaarlijk. Het kan er voor zorgen dat je een tunnelvisie krijgt, en niet openstaat voor de realiteit. Onze tip, houdt dan ook dagelijks het objectieve rendement van je belegging in de gaten, dat is de beste graadmeter. Is je belegging niet winstgevend, stap dan af van je gedachte en ga op zoek naar een belegging die wel goed rendeert, en zoek een manier om daar aandelen te kopen.

Accepteer een verlies

Een van de grootste valkuilen bij beginnende beleggers is het altijd willen goedmaken van een verlies. Wanneer je instapt in een bepaalde belegging kan het zijn dat deze in de eerste periode verliesgevend is. Een periode later is er nog meer verlies geleden. Je kunt er dan voor kiezen om heel standvastig door te blijven beleggen in dit fonds, maar op een bepaald moment kom je op het moment dat je je verlies moet nemen. Accepteer je verlies, en ga op zoek naar een nieuw, goedlopend fonds. Een klein verlies op je favoriete fonds voelt misschien als een verlies, maar zie het als een wijze les. 

Beleggen kent risico’s. Uw inleg kan minder waard worden.

1