Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Stoptober: welke stappen kun je ondernemen om te stoppen met roken?

Posted on

Het is stoptober, oftewel hét ideale moment om te stoppen met roken. Nu veel van je vrienden, collega’s en familieleden waarschijnlijk ook een poging wagen, kun je veel steun verwachten. De kans dat men een sigaret opsteekt in jouw omgeving zal momenteel ook kleiner zijn. Alleen hoe begin je nou aan een stoppoging met een hoge kans op slagen? Gooi jij je sigaretten in de prullenbak of bouw je langzaam af? Wij hebben een aantal handige tips voor je, zodat de kans dat het je lukt om te stoppen maximaal zal zijn.

Zorg voor voldoende steun

Om te beginnen is het belangrijk dat je gesteund wordt door je vrienden, familieleden en eventueel je partner. Vraag hen bijvoorbeeld om even geen sigaretten te roken in jouw aanwezigheid. Ook is het fijn als anderen je blijven motiveren om door te gaan. Het is geen slecht idee om anderen te vertellen dat je gestopt bent, zo wordt het namelijk moeilijker om terug te krabbelen. Eventueel kun je anderen overtuigen om ook een stoppoging te doen. Als je samen stopt, is de kans op succes groter. Een gevaar is dan echter wel dat je elkaar ook aan kunt steken om weer te beginnen zodra één iemand het niet langer volhoudt. Door er een wedstrijdje van te maken blijf je echter wel gemotiveerd.

Gebruik hulpmiddelen als het niet anders kan

Als je verslaafd bent aan het roken, ben je voornamelijk verslaafd aan nicotine. Het is een mogelijkheid om gedurende het begin van je stoppoging nog gebruik te maken van nicotinevervangers. Door het nicotinegehalte steeds iets af te bouwen, kun je uiteindelijk zelfs helemaal met het nicotinegebruik stoppen. Steeds iets minder sigaretten roken blijkt in de praktijk nauwelijks te werken. Bovendien profiteer je dan niet direct van voordelen zoals minder gele tanden en een aangenamere lichaamsgeur. Wat wél een mogelijkheid is, is online de beste e-sigaret kopen. Dit in combinatie met dampvloeistof online kopen, zorgt ervoor dat jij langzaamaan je nicotinegebruik af kunt bouwen. Wees je er echter wel van bewust dat ook dampen zeker niet gezond is. Het is dus verstandig om de e-sigaret uitsluitend te gebruiken om uiteindelijk helemaal te kunnen stoppen.

0