Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Stap in de wereld van cocktails maken en ontdek de smaakvarianten van gin

Posted on

Helaas moest je deze zomer je gebruikelijke vakantie annuleren vanwege de aanhoudende problemen met het coronavirus. Dit jaar kon je niet van terras tot terras wippen op exotische zonovergoten plaatsen of jezelf laten verwennen in pittoreske restaurantjes met een menukaart om van te dromen. Nee, in 2020 moest je het met minder doen en genoegen nemen met een korte vakantie in eigen land. 

Gelukkig ging je niet bij de pakken neerzitten en besloot je je zomer zo aangenaam mogelijk te maken. Her en der een weekendje weg met een beperkt groepje vrienden, om net zoals op vakantie, toch vooral te genieten van het samenzijn. En natuurlijk konden tijdens deze lange zomeravonden de nodige drankjes niet ontbreken. 

De thuiszit zomer van 2020 heeft je laten leren mixen

Als je iets geleerd hebt deze afgelopen zomermaanden, dan is het wel om je eigen cocktails in elkaar te zetten. Waar je voorheen op Corfu genoot van een glas rode wijn met een schaal olijven of in Zuid-Spanje een rum cola soldaat maakte terwijl je een hap tortilla nam, deze zomer ben je je gaan specialiseren in het perfect combineren van de juiste ingrediënten om tot verrassende en vernufte smaak resultaten te komen.

En na een aantal weken goed je dranken te leren kennen heb je nu dan ook eindelijke je absolute favoriet gevonden. Waar je voorheen niet echt een fan was, ben je nu uiterst fanatiek over de toepassingen van de gin. Er zijn namelijk weinig drank soorten die zoveel smaakvariaties bieden als deze drank. En dat is ook omdat de gin niet toebehoort aan een bepaald land, ook al is het natuurlijk bekend dat de Engelsen een flinke vinger in de pap hebben gehad. Vandaag de dag wordt gin echter gedistilleerd in uiteenlopende landen zoals België, Schotland, Spanje en natuurlijk Engeland. 

De productietechniek van gin verschilt van merk tot merk

De jeneverbes is in alle soorten gin een belangrijk bestanddeel, maar daarnaast hebben distilleerderijen een ongekend scala aan mogelijkheden om tot een eigen geraffineerde smaak te komen. Ook de productietechniek is daarnaast van gin tot gin behoorlijk verschillend. Er wordt geëxperimenteerd met verschillende kruiden en specerijen, maar ook bepaalde bloemen en speciale planten vinden hun weg als uniek ingrediënt naar een specifiek gin merk. 

Je favoriete merk is en blijft Hendrick’s Gin. Deze gin wordt gebrouwen in een klein schots dorpje dat Girvan heet. Een zorgvuldig geselecteerde verzameling van maar liefst elf verschillende ingrediënten zorgt ervoor dat Hendricks gin zijn speciale en unieke smaak krijgt. Daarnaast wordt de gin op een speciale (gin made oddly) manier geproduceerd. In tegenstelling tot andere merken, wordt Hendrick’s in twee verschillende distilleerketels gefabriceerd en de twee verschillende distillaten worden in een later stadium samengevoegd. 

Ondanks het feit dat je deze zomer minder kilometers hebt afgelegd, zijn je mix capaciteiten stappen vooruit gegaan. De nieuwe held van de afgelopen maanden is de gin geworden. Een heuse aanrader voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe vriend en bondgenoot tijdens de zoveelste cocktailavond!

0