Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Sneakers in de winter? Ja hoor, geen enkel probleem!

Posted on

Sneakers zijn niet alleen geschikt voor de lente en zomer

De meeste mensen die sneakers dragen, associëren deze sportieve schoenen direct of indirect met de lente of zomer. Dit is logisch, want sneakers hebben vaak een zomerse en zonnige uitstraling, maar niet terecht. Sneakers kunnen zowel door mannen als vrouwen prima in de winter gedragen worden. Alleen moet je dan wel zorgen voor de juiste combinaties met bijpassende jeans, goed passende winterjassen heren en truien die qua kleur en stijl één geheel vormen met de rest van jouw outfit. Hoe doe je dit slim? Hoe kun je als man ook in het najaar sneakers dragen?

1. Vlotte spijkerbroek in combinatie met sneakers

Als man kun je sneakers heren prima dragen in het najaar in combinatie met een vlotte spijkerbroek. Modieus is als de broekspijpen net over de randen van jouw heren sneakers. Ook kun je sneakers goed combineren met stoere jeans. Het mooiste is als de jeans qua kleur aansluiten op de kleur van de sneakers. Zorg daarom dat je meerdere spijkerbroeken hebt die qua kleur en stijl aansluiten op de kleur van jouw schoenen.

2. Als het nat is kun je dat tactisch oplossen

Tijdens het najaar leuke sneakers dragen kan, maar vereist soms enige tact. Wil je bijvoorbeeld op regenachtige dagen in sneakers lopen zonder natte voeten te krijgen? Dat is niet zo moeilijk: koop gewoon voor sneakers met wat hogere zolen én zorg dat je altijd een paraplu bij je hebt, zodat je schoenen ook van de bovenkant droog blijven. Zo loop je ook bij wat minder weer relaxed rond op sneakers, zonder dat je last hebt van de regen.

3. Zorg voor een goede beschermlaag op jouw schoenen

Door jouw najaars sneakers goed te impregneren met een beschermende wax, blijven ze in prima staat, ook als het wat minder weer is. Sneakers die goed voorbewerkt zijn, kunnen meer hebben dan je denkt. Besteed daarom tijd en aandacht aan het goed onderhouden én schoonmaken van jouw wintersneakers. Dan gaan ze langer mee en kun je ze ook later nog een keer aantrekken!

4. Ga voor tijdloze modellen sneakers

Door sneakers te kopen die strak vormgegeven zijn en een tijdloze look hebben, kun je als man jouw schoenenset in elk seizoen dragen. Kies voor tijdloze sneakers die je ook na de winter kunt blijven dragen. Dat scheelt je geld, want in het voorjaar loop je dan gewoon verder op jouw winterschoenen!

0