Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Schuttingen

Posted on

Schuttingen en tuinschermen zijn een must voor iedere tuin, want anders kan iedereen zo je tuin in kijken. Je verliest misschien een deel van je uitzicht, maar als je een mooie tuin creëert en mooie schuttingen, is dat niet meer erg. Schuttingen moeten een toevoeging zijn op de stijl van je tuin. Maar wat zijn de trends voor schuttingen anno 2020? In dit blog vertellen we je meer.

Onderhoudsvrije tuin

Mensen hebben tegenwoordig weinig tijd om in de tuin aan de slag te gaan. Zijn ze in het weekend vrij en zie je tuinieren niet als ontspanning? Dan is een onderhoudsvrije tuin een heel geschikt idee voor jou! Een onderhoudsvrije tuin heeft bodembedekkers, waardoor er niet elke week onkruid gewied hoeft te worden, beplanting die maar eens per jaar gesnoeid hoeft te worden en er bestaan groen blijvende bomen en planten, zodat er geen blad geruimd hoeft te worden. Zelfs met de tegels en schuttingen kan rekening gehouden worden met onderhoudsvrij materiaal. Composieten schuttingen zijn een uitkomst voor onderhoudsvrije tuinen: duurzaam, gaat jaren mee, is van kunststof en hout dat goed tegen verschillende weersomstandigheden kan.

Schuttingen in een duurzame tuin

Een duurzame tuin is anno 2020 steeds belangrijker. Mensen vinden biodiversiteit belangrijker worden, net als het goed zorgen voor de vogeltjes in de kou en tijdens de droge zomers. De droge zomers en strengere winters komen steeds meer, dus het is logisch dat mensen duurzaamheid en klimaatbestendigheid dan ook hoger in het vaandel hebben staan. In duurzame tuinen wordt rekening gehouden met waterafvoer, genoeg sterke planten en bloemen, weinig bestrating en veel schaduw. Met schuttingen creëer je gemakkelijk schaduw! Ga voor natuurlijke schuttingen om het één geheel te houden met de tuin vol verschillende planten. En nog mooier misschien wel, zorg ervoor dat je een schutting uitzoekt waar planten tegenaan kunnen en mogen groeien. 

Ontspanning voor in de tuin

Mensen die een wellness effect in de tuin willen creëren kiezen vaak voor natuurlijke schuttingen, om het groen in de tuin extra mooi uit te laten komen. Composieten schuttingen kunnen in het antraciet ook erg rustig ogen. Wat past in jouw tuin? Schuttingen en tuinschermen kunnen elkaar afwisselen om extra privacy te waarborgen. Schuttingen zijn tijdloos
Schuttingen kunnen wel aangepast worden aan de tuintrends, maar schuttingen zijn eigenlijk tijdloos. Schuttingen zijn namelijk onmisbaar als je buren hebt of aan een straat woont en graag van privacy geniet in je eigen tuin. Logisch ook, want je tuin is net als je eigen huis ook een leefruimte waar je graag doet wat jij wil in je vrije tijd. Bij Hekwerk Online hebben ze verschillende houten schuttingen, composiet schuttingen, schuttingpalen, tuinschermen en toebehoren. De meeste zaken die schuttingen verkopen zullen ook graag met je mee denken in welke schutting bij jouw tuin past!

0