Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Sapiens, een kleine geschiedenis van de mensheid – Yuval Noah Harari

Ben je op zoek naar een goed boek voor mannen? In onze Top 10 boeken voor mannen zetten wij de beste mannenboeken op een rijtje. Vandaag bespreken we een boek dat sinds publicatie een grote hit is, en dat niet in je boekenkast mag ontbreken: Sapiens, een kleine geschiedenis van de mensheid, geschreven door Yuval Noah Harari.

Sapiens, een kleine geschiedenis van de mensheid

Sapiens werd voor het eerst uitgebracht in het Hebreeuws in 2011, en was jarenlang een bestseller in Israël. De Engelse vertaling haalde in 2015 de New York Times Bestseller List, en sindsdien wordt het beschouwd als één van de beste mannenboeken van dit moment. 
In 400 pagina’s wordt de geschiedenis van de mens uiteengezet. Van de steentijd tot aan de 21e eeuw beschrijft Harari hoe de Homo Sapiens zich biologisch en cultureel heeft ontwikkeld. Hij onderzoekt waarom de Homo Sapiens als enige soort mens stand heeft weten te houden, en hoe onze soort tot de ideeën is gekomen die ons nu zo normaal lijken: het ontstaan van steden en naties, religie, mensenrechten, wetten en geld. Ook vraagt hij zich af wat deze ontwikkelingen en revoluties voor ons als soort hebben betekend, en wat ons in de verre toekomst nog te wachten staat. 

Waarom in de Top 10 boeken voor mannen?

Wat maakt dit boek nu tot een goed boek voor mannen? De ontstaansgeschiedenis van de mens is een interessant onderwerp, maar kan behoorlijk droog zijn om over te lezen. In Sapiens krijgt Yuval Noah Harari het voor elkaar om meeslepend te vertellen, en complexe zaken op een eenvoudige en begrijpelijke manier uit te leggen, zonder af te doen aan de inhoud. De geschiedenis van de mens is fascinerend en wordt toegankelijk gemaakt door Harari, terwijl zijn opvattingen over de toekomst van onze soort je aan het denken zullen zetten. 

Over de schrijver

Yuval Noah Harari is een Israëlische historicus die inmiddels 3 boeken op zijn naam heeft staan, die in 45 talen uitgebracht zijn. Naast zijn boeken en de artikelen die hij schrijft, geeft hij wereldwijd lezingen en biedt hij een gratis online cursus aan in het Engels, A Brief History of Humankind.

0