Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Rolsteiger of kamersteiger, welke moet ik kiezen?

Posted on

Situaties waarin een steiger kopen slim is

Wie huis met enige regelmaat klussen uitvoert, zoals het huis schilderen, de badkamer verbouwen of soortgelijke projecten, kan het beste een eigen steiger aanschaffen. Dit is zeker aan te raden als je een eigen klussenbedrijf hebt en regelmatig op hoogte moet werken. Ook zijn er tegenwoordig veel mensen die besluiten om gezamenlijk met buren en buurtgenoten een rolsteiger of kamersteiger te kopen. Zo hoeft er geen steiger meer gehuurd te worden en heb je de kosten er snel uit. Maar als je een steiger aan wilt schaffen, kun je dan beter kiezen voor een kamersteiger of voor een rolsteiger? Wat zijn de verschillen een kamersteiger en rolsteiger? En welke voordelen en eventueel hebben deze verschillende soorten steigers

Verschillen tussen een rolsteiger en kamersteiger

Het wezenlijke verschilpunt tussen een rol- en kamersteiger is de plek waar deze gebruikt wordt. Een kamersteiger is bedoeld voor gebruik in huis, terwijl een rolsteiger buiten gebruikt wordt. De steigers mogen wettelijk gezien best andersom gebruikt worden, dus een rolsteiger binnen en een steiger voor in de kamer buiten, maar dan moet er wel voldaan zijn aan de veiligheidsvoorschriften wat opbouw en gebruik betreft.

Voordelen en nadelen van beide steigersoorten

Het grote voordeel van een rolsteiger, en dat is meteen de reden dat deze buitenshuis wordt gebruikt, zijn de speciale zwenkwielen voorzien van spindels. Deze kunnen qua hoogte versteld worden, zodat de rolsteiger stabiel neergezet kan worden. In huis is de vloer vlak en is dit niet nodig, dus een kamersteiger heeft ook zwenkwielen, maar die zijn niet apart verstelbaar. Een kamersteiger is lager en heeft als voordeel dat deze kan worden opgebouwd door één persoon. Bij een buitensteiger zijn minimaal twee personen nodig om de steiger goed en veilig op te kunnen bouwen. Een rolsteiger is dus moeilijker op te bouwen dan een steiger die binnenshuis wordt gebruikt. Ten slotte hebben beide soorten steigers als voordeel dat er diverse maatvoeringen verkrijgbaar zijn. Prettig is ook dat de onderdelen van een kamer- en rolsteiger, gedeeltelijk, uitwisselbaar zijn. Verder is het aantrekkelijk dat steigers tegenwoordig bij goede aanbieders scherp geprijsd zijn. Dus of je nu een kamer- of rolsteiger wilt kopen: ze zijn goed betaalbaar al je voor een goede aanbieder kiest!

0