Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Repareer nu je eigen iPhone

Helaas heeft iedereen het wel eens meegemaakt, je iPhone werkt niet meer goed. Dit kan veel verschillende redenen hebben. De grootste reden is een kapot iPhone scherm. Je ziet steeds meer mensen rondlopen met een aantal krassen op het scherm of in het ergste geval een scherm dat volledig gebarsten is. Een andere reden voor een iPhone dat niet goed meer werkt, is de batterij van het toestel. De batterij van de iPhone werkt naarmate de tijd steeds minder. Hierdoor kan de iPhone na een bepaalde tijd zo maar uitvallen terwijl het toestel aangeeft dat de batterij nog half vol is. Heel vervelend, dus je wil er wat aan doen. Het laten repareren van je iPhone door reparatiespecialisten kost klauwen met geld. Vandaar dat mensen zoeken naar andere oplossingen. Wist je dat je nu ook je eigen iPhone kunt repareren. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de stappen die je moet volgen om tot een succesvolle reparatie te komen.

Bepaal eerst het probleem van je iPhone

Om veel tijd en geld te besparen is het handig om eerst het probleem te bepalen van je kapotte iPhone. Moet je iPhone batterij gekalibreerd worden? Is het een kapot iPhone scherm? Hoor je degene aan de andere kant van de lijn niet wanneer je aan het bellen bent? Dit zijn allemaal verschillende problemen met verschillende soorten reparaties. Je wilt natuurlijk niet bezig gaan met een reparatie voor een probleem dat er niet is. Vandaar dat het een belangrijke eerste stap is.

Kies een goede aanbieder uit

Nu je bepaald hebt wat het probleem is van je kapotte iPhone is het tijd om te zoeken naar een goede aanbieder. Momenteel zijn er veel bekende webshops op het internet te vinden die iPhone onderdelen en gereedschap verkopen. Probeer de verschillende iPhone aanbieders op basis van prijs en kwaliteit te vergelijken. De prijzen kunnen erg verschillen tussen de verschillende aanbieders. Een goede aanbieder kun je herkennen aan de beoordelingen. Heeft de webshop veel goede beoordelingen en recensies? Dan mag je er van uit gaan dat de aanbieder te vertrouwen is en goede kwaliteit levert.
Als voorbeeld nemen we FixjeiPhone, zij hebben momenteel meer dan 80000 positieve beoordelingen met een gemiddeld cijfer van een 9,2. Hierbij kun je vanuit gaan dat dit een betrouwbare aanbieder is voor iPhone onderdelen.

Zoek de reparatiehandleiding uit

Nu je de juiste aanbieder hebt uitgekozen en de onderdelen en gereedschap besteld en binnengekomen zijn, is het tijd om te beginnen met de reparatie. Hierbij is het belangrijk dat je een goede reparatie handleiding uitzoekt. In de reparatiehandleiding wordt duidelijk uitgelegd welke stappen je moet volgen en hoe je dat exact doet. Probeer een reparatiehandleiding te vinden die ondersteund wordt door middel van videobeelden. Hierdoor wordt visueel weergeven welke stappen je moet nemen tijdens de reparatie. Dit is veel makkelijker te volgen. Zo ben jij verzekerd van een goede reparatie.

Blijf rustig tijdens de reparatie

Om de reparatie succesvol te laten voorlopen, is het belangrijk om rustig te blijven tijdens het gehele proces. Je bent namelijk aan het werk met veel verschillende onderdelen en bijbehorende schroefjes. Wanneer je te snel werkt, raak je al gauw het overzicht kwijt. Niets is frustrerender dan opnieuw te moeten beginnen met de reparatie, omdat je te snel hebt gewerkt. Rustig blijven gaat je daarom ook veel tijd en stress besparen.

Mijn iPhone is niet meer te redden, wat nu?

In een geval zal de iPhone niet meer te redden zijn. Niet getreurd, heb je ooit gehoord van de refurbished iPhone? Het is een iPhone dat om verschillende geretourneerd is, waarna compleet gecontroleerd en opgeknapt voordat deze voor de verkoop beschikbaar is gesteld. Je koopt dus eigenlijk een iPhone in uitstekende staat, maar voor een veel lagere prijs. Naast de prijsbesparing, bespaar je ook nog eens het milieu!

0