Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Porsche gaat met de nieuwe Taycan de strijd aan met Tesla

Posted on

Een indrukwekkende concurrent voor de Tesla

De Tesla krijgt er een indrukwekkende concurrent bij. De volledig elektrische Porsche Taycan komt op de markt en behoort met zijn specificaties tot de de beste elektrische auto’s van dit moment. Maar waar blinkt de elektrische Porsche Taycan precies in uit? En hoe komt de Taycan Porsche versus Tesla uit de bus?

de-elektrische-porsche-taycan

Enorme snelheid van beide auto’s

Wat meteen opvalt als de elektrische Porsche Taycan Turbo S met de Tesla Model S wordt vergeleken, is de opmerkelijke snelheid van beide elektrische wagens. Beide auto’s zijn sportsedans die een enorme potentie hebben qua snelheid. De uitkomst van een snelheidsvergelijking van Porsche versus Tesla laat zien dat de Tesla net iets sneller is dan de Porsche. De Tesla haalt 261 km/u en is daarmee net iets sneller dan de Porsche Model S met 260 km/u. En de Tesla is 0.2 seconden eerder op de 100 km/u. Een minimaal verschil dus. Maar het grote verschil tussen de beste elektrische auto’s is wel dat de Porsche Turbo S het truukje van 0100 km/u in 2.9 seconden telkens kan herhalen. Bij de Tesla Model S moet er een speciale modus de Ludicrous Mode – ingeschakeld worden, wat maar enkele keren achter elkaar kan.

Gewicht en prestaties van beide elektrische auto’s

De volledig elektrische Porsche Taycan is met 2322 kg iets zwaarder dan de Tesla Model S, die 2267 kg weegt. Feitelijk zijn dit enorm zware auto’s dus, als je je realiseert dat een Audi 500 – eveneens een luxe wagen – 500 kilogram lichter weegt. De tijden dat een elektrische auto een actieradius van zo’n 150 km had, zijn reeds lang vervlogen. De Porsche Taycan haalt op één acculading 412 kilometer. Indrukwekkender is de Tesla, die met maar liefst 590 kilometer en veel grotere afstand kan overbruggen.

Porsche versus Tesla: andere verschillen (configuratie, garantie, prijs)

De mogelijkheden om de elektrische Porsche Taycan naar eigen smaak te configureren, zijn groter dan bij de elektrische Tesla. De Tesla is beschikbaar in niet meer dan vijf kleuren, terwijl er bij de Porsche Turbo S ontelbare mogelijkheden zijn qua kleur en ook veel meer ruimte om eigen features en specialiteiten te kiezen. Er is ook een verschil qua garantieperiode. Zo krijg je als koper op de Tesla Model S acht jaar garantie, op de Porsche is deze termijn twee jaar. In beide gevallen onafhankelijk van de kilometerstand. Ten slotte nog iets over de prijs van de beste elektrische auto’s. De Porsche Turbo S kost in basis uitvoering zo’n 191.000 euro, terwijl de Tesla Model S vanaf 105.000 euro beschikbaar is. Een fors verschil!

0