Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Peter Bosz, de nieuwe held van Amsterdam?

Posted on

Peter Bosz coach van Ajax, die begin dit seizoen is aangesteld, doet geen onverdiende zaken. Hij moest het Nederlandse kampioenschap dan wel opgeven vorige week, toen Feyenoord met één punt verschil de landstitel binnensleepte. Maar als we kijken naar de stroeve start van het seizoen bij Ajax, heeft hij met het team toch een knap staaltje werk weten neer te zetten. En zeker nu Ajax, na 21 jaar weer een Europese finale heeft bereikt, is dat een knappe prestatie.

Het leven van Peter Bosz als voetballer

Peter Bosz is geboren in Apeldoorn in 1963. Zijn voetbalcarrière begon hij als amateurspeler bij OBV en de Apeldoornse Boys. In 1981 vertrok hij naar de jeugd van Vitesse, maar bleef daar niet lang vanwege een conflict omtrent het contract. Vervolgens ging hij naar RKC Waalwijk en werd in 1988 kampioen met de club van de Eerste Divisie. In zijn carriére heeft Peter Bosz ook uitstapjes gemaakt naar buitenlandse clubs: SC Toulon (Frankrijk), JEF United (Japan) en Hansa Rostock (Duitsland). Bosz heeft zelfs vijf jaar succesvolle seizoenen gedraaid bij de aartsrivaal van Ajax, Feyenoord. In 1999 zette hij een punt achter zijn carrière als voetballer.

Ruud_Gullit_en_Peter_Bosz

Peter Bosz coach carrière

Inmiddels heeft Peter Bosz als trainer al bijna 18 jaar ervaring. Hij begon bij een amateurclub in Apeldoorn en ging vervolgens naar De Graafschap. Daar was de start niet heel denderend, met een degradatie tot gevolg. Hierna ging Bosz naar Heracles Almelo, met deze club wist hij te promoveren van de Eerste Divisie naar de Eredivisie. Van 2006 tot begin 2009 was Bosz technisch trainer bij Feyenoord. Hij stapte daar op nadat de trainer, Gert Jan Verbeek ontslagen was. Bosz ging terug naar Heracles en wist in 2012 het zelfs tot de bekerfinale te schoppen met de club. In 2013 vertrok hij naar Vitesse, en de club werd in die tijd vaak genoemd als best voetballende club in de Eredivisie. In het seizoen van 2015/2016 is hij trainer geweest bij de regerende club van Israël: Maccabi Tel Aviv. Met de club behaalde hij een tweede plek. Nu bijna een jaar geleden maakte Ajax bekend dat Peter Bosz per 1 juli 2016 Frank de Boer als trainer op zou volgen.

Peter Bosz  als trainer straks dé held van Amsterdam of zelfs Nederland?

Aankomende woensdag staat het jonge, talentvolle team van Bosz tegenover het ervaren, geroutineerde team van Mourinho in de finale van de UEFA 2017. De trainer van Manchester United weet als geen ander hoe finales te spelen en zal waarschijnlijk Ajax het spel laten maken en gaan zitten op de snelle aanval. Gezien de huidige vorm van Ajax zijn de teams aan elkaar gewaagd en beloofd het zonder meer een spannende wedstrijd te worden in de UEFA 2017.

0