Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Pech met je auto: wat dan?

Het komt nooit goed uit wanneer je pech met je auto hebt. Je bent onderweg naar een afspraak, moet naar je werk of bent net op vakantie wanneer je auto het plotseling begeeft. Op dat soort momenten is een goede autoverzekering noodzakelijk, maar heb je alles wel op een rijtje? Niet alle vormen van schade worden gedekt door iedere verzekering. Tegelijkertijd hebben verschillende verzekeringen ook weer verschillende diensten waar je gebruik van kunt maken, dus ben je wel verzekerd voor pechhulp?

Een complete autoverzekering

In de meeste gevallen bestaat een autoverzekering uit meerdere onderdelen. In eerste instantie is het belangrijk dat schade aan je auto wordt gedekt. Denk bijvoorbeeld aan schade na een ongeluk. Daarnaast is het mogelijk om de verzekering uit te breiden met aanvullende verzekeringen. Hier vallen bijvoorbeeld een inzittendenverzekering, rechtsbijstandsverzekering of pechhulp onder. Het is altijd belangrijk om te overwegen waar je wel of niet gebruik van maakt. Het is wel altijd aan te raden om je te verzekeren voor pechhulp. Wanneer je met pech langs de weg staat, is het namelijk wel zo fijn dat iemand je meteen uit de brand kan helpen.

De voordelen van pechhulp on demand

In principe betaal je een maandelijkse premie voor een pechhulp verzekering. Het nadeel van deze constructie is dat je iedere maand geld betaalt, terwijl je mogelijk helemaal geen pech hebt gehad met je auto. Dat is de reden waarom pechhulp on demand in het leven is geroepen. Bij deze service betaal je geen maandelijkse premie voor pechhulp, maar betaal je alleen wanneer je daadwerkelijk pech hebt. Het komt niet snel voor dat je maandelijks aan de kant van de weg staat, dus over het algemeen ben je goedkoper uit wanneer je alleen betaalt op het moment dat je echt hulp nodig hebt.

Bij welke maatschappij verzeker je je?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je de ene verzekeringsmaatschappij boven de andere verkiest. Vind jij vooral de prijs belangrijk, de dekking of de service? Het is belangrijk om vooraf goed te bekijken of een maatschappij de verzekering aanbiedt die jij zoekt. Zo kan je bijvoorbeeld bij Allianz Direct gebruik maken van pechhulp on demand, terwijl veel andere maatschappijen deze service niet aanbieden. Het zijn juist deze kosten waarop je flink kunt besparen, terwijl je wel altijd verzekerd bent van hulp wanneer je auto het begeeft.

0