Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Overgang naar minder nicotine

Als je al jaren rookt, stop je niet zomaar. De nicotine is verslavend en de gewoonte die je hebt om elke keer een sigaret te pakken, zit diep geworteld. Om niet in een keer te hoeven stoppen, kun je met de hulp van een e-sigaret langzaam afbouwen. Eerst moet je weten waar je moet beginnen. Er zijn veel verschillende soorten vapes te koop, nog niet te beginnen over de hoeveelheid aroma’s die je kunt roken. Ontdek wat e-sigaretten zijn en hoe ze je kunnen helpen van nicotine af te komen.

Wat is een e-sigaret?

Een e-sigaret is simpel gezegd een elektrisch apparaatje met vloeistof. De vloeistof wordt elektrisch verhit en de damp die daar vanaf komt, kun je inhaleren. E-sigaretten laadt je meestal op met een usb kabel, maar er zijn ook modellen waar je de batterijen van kunt vervangen.

Een e-sigaret bestaat uit meerdere onderdelen. Het begint bij pods. Hierin zit de vloeistof met verschillende aroma’s. Het deel wat de vloeistof verhit heet de coil. De coil zit in de clearomizer, dit is een reservoir voor het verdampingselement. Dan heeft een vape nog een batterij en een mondstuk. Er zijn modellen met nog meer onderdelen, zoals een scherm om meer instellingen te veranderen. Dit is voor de gevorderde roker die precies weet wat hij wil.

Wat is het verschil met een traditionele sigaret?

Als je een e-sigaret rookt kun je er voor kiezen om met of zonder nicotine te roken. De nicotine zit in de vloeistof. Je kunt zelf kiezen, hoeveel nicotine je wilt roken. Wel mag er in e-liquids maximaal 20mg nicotine zitten. Er bestaan ook e-liquids waar 0mg nicotine in zit. Omdat er zoveel mogelijkheden zijn qua nicotinegehalte, kun je zelf langzaam afbouwen door pods te kiezen met minder nicotine, dan wat je op dat moment rookt. Je blijft dan nog wel de rookgewoonte behouden, waardoor je niet meteen een hele verandering moet doorstaan. Een e-sigaret geeft ook niet een sterke geur af zoals we die van de traditionele sigaret gewend zijn. Je kleren, huis en auto zullen langer fris blijven ruiken.

Aroma’s en nicotine salts

Van elke denkbare smaak is tegenwoordig wel een e-liquid gemaakt. Er zijn aroma’s die lijken op die van je vertrouwde sigaret, maar fruitsmaken worden ook zeer vaak gekozen. Ga voor een menthol smaak als je gewend bent om menthol filters te gebruiken, of kies een verrassende smaak uit.

Nicotine salts gebruiken de originele vorm van nicotine zoals je die van tabak kent. Dit zorgt voor een zachter keelgevoel. Nicotine salts zijn vooral populair onder de lichte roker of beginnende e-sigaret gebruiker.

0