Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Op vakantie met vrienden, wat denk je van een whisky reis in Schotland?

Posted on

Schotland staat o.a. bekend om de whisky. Daarmee wordt een beetje afgedaan aan de andere bezienswaardigheden en interessante natuur die dit land te bieden heeft. Want ook al klinkt een whisky reis in Schotland menig man als muziek in de oren, het is toch veel leuker als het niet alleen daarom zou draaien?

Veelzijdige whisky reis in Schotland

Van wandelen door de meest adembenemende heuvellandschappen tot ruïnes en boottochten. Je hoeft geen dag stil te zitten in Schotland. Wat denk je verder van een rit met de beroemde Jacobite Steam Train (ja, die van Harry Potter) of een reis in een classic car (met of zonder begeleiding)? Dus ook al is whisky de voornaamste reden om naar Schotland af te reizen met jouw vriendengroep, weet dan dat er veel meer te doen is. Dit maakt het nóg interessanter.

De whiskytrein

Whisky reizen in Schotland kun je op verschillende manieren invullen. Zo gaat er bijvoorbeeld een beroemde trein door Schotland waarin je een reis kunt afleggen in 3 tot 8 dagen. Zo zie je veel van het land. Inmiddels is deze trein wat opgeleukt: je kunt een ware whisky excursie doen én tegelijkertijd van het landschap, de kastelen en landhuizen genieten. Eén van de voordelen is dat je ter plekke vrijwel niets meer hoeft te regelen. Jullie worden als vriendengroep vervoerd en slapen doe je ook in de trein.
Aan whisky ook geen tekort: de reis gaat vooral om rondleidingen, proeverijen en bezoekjes aan verschillende whisky distilleerderijen. Het is wel goed om stil te staan bij de prijs hiervan, deze is niet laag te noemen..

Zelf de whisky destilleerderijen bezoeken

De andere optie is om zelf ergens overnachtingen te boeken. Bijvoorbeeld bij verschillende b&b door het land. Schotland heeft een oppervlakte van 80000 vierkante meter dus het is aan te raden om verschillende delen van het land te bezoeken en daar dan te overnachten. Een advies is om een reisbureau in te schakelen die gespecialiseerd is in whisky reizen in Schotland zodat zij de reis voor jullie kunnen samenstellen. Vind je het echter leuk om alles zelf samen te stellen, dan kost dat wat tijd maar scheelt het ook weer geld. En daar zullen vrienden uiteindelijk altijd wel blij mee zijn.

Meer dan whisky

Natuurlijk is een whiskyreis met vrienden een gezellige optie. Een goed glas drinken samen verbroedert. Als je zoveel kilometer van huis bent loont het natuurlijk wel de moeite om niet dronken de dagen door te brengen. Het landschap, de cultuur, de geschiedenis en de mythen die het land te bieden heeft schreeuwt om activiteiten en rondreizen. Overigens is het niet alleen de whisky maar ook het Schotse bier wat menigeen goed doet smaken.

0