Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Op vakantie met de elektrische fiets!

Posted on

Fietsen is nu eenmaal een onderdeel van de Nederlandse cultuur. Ons kikkerlandje is hier vanwege haar uitgestrekte vlakke landschap en fijne fietspaden dan ook erg geschikt voor. Iedereen kent de normale fiets maar een trend op het fietspad is toch wel de e bike. Elektrische fietsen maken de voordelen van fietsen dan ook een stuk toegankelijker voor iedereen. Zo is een e bike erg geschikt voor mensen die een wat minder goede conditie hebben of voor mensen die graag lange tochten fietsen maar wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Een opvallende trend is dat elektrische fietsen ook steeds vaker meegenomen worden op vakantie. De reden hiervoor is dat heuvelachtige landschappen en uitgestrekte routes een stuk makkelijker te trotseren zijn met een e bike dan met een gewone fiets!

Waar kun je naartoe op vakantie met de elektrische fiets?

Nederland is bij uitstek koploper op het gebied van e bike gebruik. Echter is het gebruik van elektrische fietsen in heel Europa erg gegroeid de afgelopen jaren. Dit maakt dat vakantielanden in Europa erg geschikt zijn voor een elektrische fietsvakantie. Frankrijk kent diverse landschappen vol heuvels, gebergte en groen, wat maakt dat dit een aantrekkelijk fietsland is. Op het internet zijn dan ook een hele hoop leuke fietsroutes door het Franse landschap te vinden. Ook kun je ervoor kiezen om dichter bij huis te blijven. Duitsland is namelijk ook een geschikte optie. Een geliefde route onder recreatie fietsers, die ook vanuit Duitsland gefietst kan worden, is de internationale rijn route die langs de oever van de langste rivier van Europa loopt. Deze route brengt je langs mooie landschappen, karakteristieke dorpen en langs indrukwekkende monumenten.

Ga je zelf op pad of doe je mee aan een georganiseerde groepsreis?

Je bent natuurlijk helemaal vrij om de elektrische fietsen achterop de auto te bevestigen en deze mee te nemen op vakantie. Je kan er ook voor kiezen om een speciale fietsvakantie te boeken bij een gespecialiseerde organisatie. Het voordeel hiervan is dat je vakantie inclusief verblijf en fietsroutes volledig voor je uitgestippeld zijn. Sommige fietsreizen bieden zelfs elektrische fietsen verhuur aan. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om deel te nemen aan georganiseerde groepsreizen. Het voordeel hiervan is dat je vaak door middel van een bus naar het startpunt van je fietsvakantie wordt gebracht. Elektrische fiets verhuur is in de meeste gevallen inbegrepen net als alle andere nodige voorzieningen. Daarnaast is het erg gezellig om gezamenlijk uitgestrekte routes te trotseren!

Opladen van de accu

Elektrische fietsen hebben een accu die zo nu en dan opgeladen moet worden. De actieradius verschilt natuurlijk per fiets, maar is een belangrijk gegeven bij het verkennen van landschappen in vakantielanden zoals Frankrijk en Spanje. Vooral als de elektrische fiets niet beschikt over een uitneembare accu is het belangrijk om voorafgaand aan de reis na te gaan of het mogelijk is om je fietsaccu op te laden bij de accommodatie.

0