Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Oorbellen: de trends en mogelijkheden op een rijtje!

Dat oorbellen niet voor mannen zijn, is een taboe dat gelukkig allang doorbroken is. Toch hebben veel mensen nog negatieve associaties met heren oorbellen. Het ligt een beetje in lijn met tatoeages: oorbellen zijn voor criminelen en andere louche types. Gelukkig is dit al lang niet meer het geval en kunnen oorbellen ook prima gedragen worden door een politieagent, leraar, of huisarts. Grote kans dus dat oorbellen jou ook niet misstaan! Maar wat voor soort oorbellen zijn er allemaal en wat past het beste bij jou? We hebben alles voor je op een rijtje gezet. 

Eén of twee oorbellen?

Uiteraard kun je in enkel één oor een oorbel dragen, of in beide oren. Er wordt wel eens geroepen dat hier een bepaalde betekenis aan zou hangen. Zo zou een oorbel enkel in het rechteroor voor een man betekenen dat hij homoseksueel is. Echter verschillen deze betekenissen ook weer per stad en regio. Wij vinden dit soort bijgeloof onzin, en tegenwoordig veel mensen met ons. Heb je een basic setje oorbellen, draag ze dan lekker in beide oren. Heb je een wat opvallendere oorbel, draag hem dan in één oor. Links of rechts is geheel aan jouzelf. 

Knopje, ringetje, of hangertje

Er zijn talloze soorten oorbellen op de markt, maar grofweg zijn de heren oorbellen onder te verdelen in knopjes, ringetjes en hangertjes. Knopjes zijn eenvoudige oorbellen met een vormpje of een steentje aan het uiteinde die strak tegen het oor gedragen worden. Dit kan bijvoorbeeld een bolletje of een driehoekje zijn, maar ook een diamantje of een zirkonia steentje. Dit model is populair onder mannen omdat ze vaak wat minder opvallend zijn. Wel gaat de voorkeur vaak uit naar iets grotere vormpjes of steentjes, omdat het anders snel vrouwelijk oogt. 

Met ringetjes bedoelen we oorbellen die een lusje vormen om je oorlel heen. Bij veel vrouwen gaat de voorkeur uit naar de wat grotere ring modellen, maar voor mannen zijn de kleine ringetjes meer geschikt. Met name de wat massievere en bredere ringvormige oorbel is populair. 

Tot slot heb je nog allerlei soorten hangertjes. De laatste jaren zien we dit type oorbel weer in populariteit stijgen. Het gaat dan bijvoorbeeld om een slang, gitaar, of kruis dat onder de oorlel bungelt. Dit type oorbel wordt door mannen meestal maar aan één kant gedragen. 

Goud, zilver, of titanium

De meeste oorbellen zijn gemaakt van goud, zilver, of titanium. Elk materiaal heeft zo z’n voor en nadelen. Goud is natuurlijk het meest waardevolle edelmetaal uit dit rijtje, en heeft een prachtige kleur en glans. Toch staat goud niet iedereen. Met name bij mensen met een wat lichtere huid en blond haar komt goud niet altijd goed tot z’n recht. Dan is zilver misschien meer geschikt. Zilver is tevens een prachtig edelmetaal maar iets minder opvallend. Daarnaast een stuk betaalbaarder wat ook een fijne bijkomstigheid is. Een iets minder bekend materiaal maar zeker niet minder mooi, is titanium. Titanium is loeisterk en veroorzaakt geen allergische reacties bij mensen met een gevoelige huid. De metaallook is ook nog eens erg stoer, wat het meer dan geschikt maakt voor mannen.

0