Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Onze top 5 van leukste bordspellen voor thuis

Het was deze week precies een jaar geleden dat de eerste Corona besmetting in Nederland werd geconstateerd. Wat volgde was een jaar zoals we dat nog nooit hebben meegemaakt. Thuiswerken werd de norm en uitgaan een ver van mijn bed show. In de zoektocht naar thuis vermaak, zien we dat veel mensen hun heil zoeken in spelletjes. Niet vreemd, want spelletjes verbinden en er zijn ontzettend veel verschillende om uit te kiezen. Je kunt het niet gek genoeg bedenken of er is een spel over gemaakt. Wat dacht je van een thema als een luchthaven, dwergen of draken? Natuurlijk kun je ook de pandemie doorkomen met het lezen van een goed boek, maar een spelletje spelen is een stuk gezelliger! Ben jij op zoek naar een leuk nieuw bordspel? Lees dan vooral verder, want hieronder geven we je onze top 5 van leukste bordspellen voor thuis.

leukste bordspellen
Klik hier voor meer informatie over 30 seconds everyday life

30 Seconds Everyday Life

De langverwachte variant van het partyspel 30 Seconds. In tegenstelling tot in het basisspel van 30 Seconds vind je in Everyday Life begrippen over alledaagse zaken in en om het huis. De spelers vormen hierbij  teams. Een van jullie probeert binnen 30 seconden zoveel mogelijk van de 5 begrippen op een kaartje te omschrijven. Weet jij bijvoorbeeld moederskindje, gehoorapparaat of adrenalinekick uit te leggen zonder deze woorden te benoemen? Maar pas op de zandloper, want je hebt maar 30 Seconds! Hoe meer begrippen je teamgenoten raden, des te meer velden jouw team op het speelbord vooruit mag. Een dobbelsteenworp kan daar nog verandering in brengen. Bereikt jouw team als eerste de finish? Doordat er in deze speciale editie begrippen zitten die in het alledaagse leven voorbijkomen, is 30 Seconds Everyday Life ook geschikt voor jongere kinderen!

leuke bordspellen
Kijk hier voor informatie over Azul

Azul

In het tactische bordspel Azul moet je voor de Portugese koning Manuel I de muren van zijn koninklijk paleis met kleurige tegels versieren. Tijdens het bezoek van de Portugese koning aan het Alhambra in Zuid-Spanje was de koning namelijk erg gebiologeerd van de prachtige Azulejos (de oorspronkelijke witte en blauwe keramische tegels) waarmee de muren van het paleis waren gedecoreerd. Daarom gaf hij onmiddellijk de opdracht aan jou om zijn paleis met soortgelijke decoratieve tegels te verfraaien. 

In het spel vorm je patronen met de tegels om het paleis te versieren. Voor specifieke patronen en completerende sets, scoor je extra punten. Maar heb je materialen verspild? Dan worden er punten in mindering gebracht. De speler met de meeste punten, wint het spel Azul! 

leukste bordspellen voor thuis
Klik hier voor meer info over het actuele Pandemic NL

Pandemic NL

Gloednieuwe Nederlandse uitgave van de bordspel klassieker Pandemic! In dit coöperatieve bordspel zijn de spelers leden van een eliteteam dat ten strijde trekt tegen vier bijzonder dodelijke ziektes. Het team reist de hele wereld over om de vloedgolf van infecties in te dammen en om kennis en hulpbronnen op te doen om medicijnen te ontwikkelen. Lukt het jou om de mensheid te redden?

leuke bordspellen voor thuis
Klik hier voor meer informatie over het leuke bordspel Overbooked

Overbooked

Overbooked is een heerlijk, uitdagend puzzelspel. Je moet passagiers op de juiste manier plaatsen in het vliegtuig (zoals aangegeven staat op je gekozen kaart). Maar let op: elke soort passagier heeft zijn eigen wensen. Stelletjes willen naast elkaar zitten, vriendengroepen, bejaarden en het rugbyteam willen ook in een zo groot mogelijk gezelschap samen zitten. Kinderen mogen nooit alleen reizen en moeten ingesloten worden door volwassenen. Haal jij de meeste bonussen, omdat jij goed naar de passagiers luistert en verdien je zo de meeste punten? Dan win jij het spel!

Maar let op: als je passagiers niet passen, omdat je ze niet kunt neerleggen zoals op je getrokken kaart staat, dan moet je een passagier overboeken en krijg je minpunten! Het spel neemt je mee naar een luchthaven. Overal is over nagedacht en elk detail in het spel klopt (paspoorten als kaarten, een kofferband als scoretableau, een vrachtwagen met trap voor je vliegtuig voor je overboekte passagiers die niet meer mee mogen, dinervouchers als geld, etc.). Het is zelfs met speciale kaarten moeilijker te maken voor ervaren spelers. Voor elk niveau dus! Het artwork is ronduit adembenemend! Geen enkel passagier fiche is hetzelfde. Het is elke keer grappig om te zien welke passagier je trekt en hoe hij of zij eruitziet. Op de speelborden zitten veel grapjes verwerkt wat het ontzettend leuk maakt om het te spelen. Wat ons betreft een goed doordacht spel met een prachtig concept en een geweldige vormgeving! Wij zijn fan! 

bordspellen voor thuis
Klik hier voor alle informatie over de Dwergen van Nidavellir

De Dwergen van Nidavellir

De dwergen van Nidavellir is een spel met veel spelelementen. Al biedend en bluffend moet je proberen het grootste leger dwergen samen te stellen om de draak Fafnir, die Nidavellir aanvalt, te verslaan en daarmee het spel te winnen. Een simpel concept met een tal aan mogelijkheden die het spel erg tactisch maken. Het spel bestaat uit 2 tijdperken. Elk tijdperk bestaat uit een aantal rondes waar je met je muntjes gaat bieden op dwergen die je in jouw leger wilt toevoegen. Ruil je muntjes slim in, dan kun je hogere munten terugkrijgen. Krijg jij op het juiste moment de juiste dwergen, helden en onderscheidingen te pakken en scoor jij zo de meeste punten? Dan versla jij Fafnir en win je!

Voor wie fan is van The Lord of the Rings is dit een geweldig spel met een soortgelijk thema. Een spel als dit, hebben wij nog niet eerder gespeeld, dus het is wat ons betreft ook een uniek spel in zijn soort. Het verhaal van het spel zit erg sterk in elkaar, alles klopt en je waant je echt in Nidavellir. Het artwork is ook fantastisch. Een absolute aanrader als je het ons vraagt! 

0