Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Onze tip voor een nieuwe e-reader

Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van een e-reader. Deze zijn namelijk niet alleen handig voor op reis. Ook in bed is het bijvoorbeeld veel makkelijker lezen van een e-reader dan van een boek. De keuze in e-readers is dan ook enorm en soms kun je bij interesse door de bomen het bos niet meer zien. En daarom tippen wij je twee erg fijne e-readers: de Kobo Sage en de Kobo Libra 2. Waarom tippen we deze twee e-readers? Omdat je niet alleen kunt lezen, maar door de bluetooth connectie ook naar audioboeken kunt luisteren.

Kobo lanceerde dit jaar tegelijkertijd de Kobo Sage en Kobo Libra 2. Twee gloednieuwe e-readers die boordevol innovatieve functies zitten en over een ergonomisch ontwerp beschikken, tillen het digitale lezen naar een nog hoger niveau. En dankzij de nieuwe Bluetooth-technologie, kunnen we met één apparaat zowel e-boeken lezen als naar Kobo Audioboeken luisteren.

Wat duidelijk is, is dat met de Kobo Sage en Kobo Libra 2 de favoriete functies van gebruikers zijn samengevoegd, namelijk de nieuwste software en Bluetooth, zodat men kan lezen of luisteren via hun Kobo en het leesleven altijd en overal mee naartoe kan worden genomen. De e-readers kunnen bovendien zonder zorgen meegenomen worden in het water, want ze zijn waterbestendig tot 60 minuten in maximaal twee meter waterdiepte. Op vakantie lezen bij het zwembad? Geen enkel probleem!

tip voor een nieuwe e-reader

De twee apparaten zijn daarnaast voorzien van ingebouwde ComfortLight PRO-technologie, zodat lezers zowel overdag als ’s nachts van boeken kunnen genieten en een eigen lichtinstelling kunnen kiezen. Pas heel simpel de helderheid van het scherm en de hoeveelheid blauw licht aan, en verander de kleurtemperatuur om je vermoeide ogen rust te geven.  Zo kun je tot diep in de nacht lezen, zonder dat het ten koste gaat van je slaap. De Kobo Sage en Kobo Libra 2 hebben ook een Dark Mode optie met witte tekst op een zwarte achtergrond.

Kobo Libra 2

De Kobo Libra 2 beschikt over talloze functies en heeft een geheel eigen stijl. De lees gadget is perfect voor lezers met een druk bestaan. Deze e-reader biedt meer opslagruimte, een sneller E Ink scherm en Bluetooth, waarmee hij terecht de opvolger is van de populaire Kobo Libra H2O.

Of het nu een zonnige dag is, of in het holst van de nacht, de waterdichte eReader is net zo flexibel als jij dankzij het 7″ HD E Ink Carta 1200 niet-blinkende scherm, ComfortLight PRO instelbare helderheid en kleur temperatuurregeling, en 32 GB aan opslagruimte.

Kobo Libra 2
Kobo Libra 2

De Kobo Libra 2 is verkrijgbaar in wit en zwart, met SleepCovers in de kleuren klaproosrood, lavendel, leisteenblauw en zwart.

Schermgrootte: 7 inch (17,7 cm)

Opslagcapaciteit: 32 GB (tot 24.000 ebooks)

Schermresolutie: 300 ppi

Schermverlichting: ja

Batterij-capaciteit: wekenlang*

Water- & stofbestendig: ja (IPX8)

Gewicht: 215 gram

Afmetingen (b x h x d): 114,6 x 161,6 x 9 mm

Bestandsformaten: EPUB, EPUB3, PDF, MOBI, TXT, HTML, XHTML, RTF, CBZ, CBR

Kobo Sage

Met de Kobo Sage geniet je van de meest luxueuze leeservaring die Kobo te bieden heeft. Ook deze e-reader voorziet in talloze handige en simpel te bedienen functies, inclusief de toevoeging van Bluetooth voor Kobo Audioboeken. De Kobo Sage is het meest uitgebreide apparaat ooit van Kobo, en tilt het leescomfort naar een volgend niveau dankzij de op maat ontworpen accessoires, zoals de veelzijdige SleepCovers, de gloednieuwe PowerCover en de Kobo Stylus om aantekeningen mee te maken en passages te markeren. Dit geeft je als lezer voor het eerst de optie om te lezen, schrijven en luisteren op hetzelfde Kobo-apparaat.

Kobo Sage
Kobo Sage

Kobo’s Sage is uitgerust met een 8 “HD flush E Ink Carta 1200 niet- blinkend scherm, ComfortLight PRO instelbare helderheid en kleurtemperatuurregeling, Dropbox ondersteuning en 32 GB aan opslagruimte. De slanke en lichtgewicht Kobo Sage is ergonomisch ontworpen voor ultiem leescomfort. Het apparaat is verkrijgbaar in de kleur zwart, met Kobo SleepCovers in lichtgroen en zwart, en een zwarte PowerCover.

Schermgrootte: 8 inch ((20,3 cm)

Opslagcapaciteit: 32 GB (tot 24.000 ebooks)

Schermresolutie: 300 ppi

Schermverlichting: ja incl. instelbare lichtkleur

Batterij-capaciteit: Enkele weken* (afhankelijk van het gebruik)

Water- & stofbestendig: ja (IPX8)

Wifi-verbinding: ja

Afmetingen (b x h x d): 160,5 x 181,4 x 7,6 mm

Gewicht: 240,8 gram

Bestandsformaten: EPUB, EPUB3, FlePub, PDF, MOBI, JPEG, GIF, PNG, BMP, TIFF, TXT, HTML, RTF, CBZ, CBR

0