Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Ontspannen met het spelen van online spellen voor de PS4:

Posted on

Tegenwoordig is iedereen druk en daardoor is het moeilijk om je rust te vinden en te nemen. Regelmatig ontspannen stelt je lichaam in staat om van de dagelijkse stress te ontspannen. Zonder regelmatige ontspanning kun je stress gerelateerde klachten ontwikkelen. Door ontspanning bouw je energie op. Een goede manier om te ontspannen kan heel goed door het spelen van een online spel. Gamen ofwel het spelen van een spel geeft een gevoel van spanning en je moet je blijven concentreren op je spel. Door deze spanning en concentratie kun je de drukte van alledag even vergeten. Natuurlijk moet het spel niet te moeilijk zijn want als je geen resultaat ziet geeft dat irritatie. Speel een spel dat je uitdaagt, spannend is en waar je zelf je strategie kunt bepalen. Dat is de manier om plezier te hebben én te ontspannen.

Speel een online spel alleen of met vrienden

Zoals gezegd kun je heel goed ontspannen door te gamen. Gamen is een toegankelijke manier om plezier te hebben. Gamen doe alleen of je gaat met vrienden de uitdaging aan. Een online spel voor de PS4 is het strategische The Settlers. Vanwege een verwoestende aardbeving moeten de Settlers hun land verlaten. Ze varen naar een nieuwe plaats waar ze kunnen gaan wonen. Als speler kun je nieuwe eilanden verkennen, veroveren en je vestigen in een fantasiewereld die middeleeuws aandoet. Het vertrouwde game mechanica wordt verrijkt met nieuwe functies zoals een voedselsysteem. Je kunt de game alleen spelen of in de coöp spelmodus met meerdere spelers samen op missie gaan. Door in te zoomen tot het grondniveau kun je precies zien wat elk persoon aan het doen is. Het is de bedoeling om jouw burgers tevreden te houden om een revolutie te voorkomen. 

Een spel dat griezelig dichtbij de realiteit komt

The Division ps4 is een spel dat gaat over een virus. De Division is een eenheid van burgeragenten in ruste dat wordt ingezet als laatste verdedigingslinie. De Division heeft meedogenloos gevochten tegen het virus maar dat virus lijkt niet te stoppen. Zelfs Washington D.C, op het moment van de uitbraak van het virus, de zwaarst bewaakte stad ter wereld, wordt overvallen door het virus. Jij bent een agent van de Division en vecht met jouw team al zeven maanden tegen het virus. Je kunt het spel alleen spelen maar ook met maximaal vier spelers. Niet alleen het virus heeft Washington D.C veranderd. Na het virus zorgde stormen, overstromingen en aanhoudende chaos voor radicale verandering. Vijandelijke groepen hebben de controle van de stad overgenomen. Aan jou en je team de taak om de stad te bevrijden en de samenleving te beschermen.

Voor de meesten mensen is gamen een leuke hobby

Voor heel veel mensen is gamen een leuke hobby. Zij spelen een spel online op de PC, hun PlayStation 4 of de X Box One. Door het spelen van een spel kunnen zij ontspannen van de druk van alledag. Het spelen van games kan leiden tot problemen. Het is dan ook verstandig om niet meer als twee uur per dag te gamen. Wanneer je deze waarschuwing in acht neemt dan heeft gamen heel wat positieve effecten. Ze zorgen voor veel mensen voor ontspanning. Ander voordelen zijn:

 • De hand- oog coördinatie wordt verbeterd
 • Het concentratie vermogen wordt verbeterd
 • Je leert sneller te denken én beslissingen te nemen
 • Je fantasie en creativiteit wordt gestimuleerd
 • Je leert samenwerken
 • Je leert probleemoplossend te denken
 • Je leert beter om te gaan met mislukkingen en frustraties

Gamen als hobby is leuk maar………

Niet voor niets wordt een tijdslimiet van maximaal twee uur per dag aangegeven. Als je niet op tijd stopt met gamen kan dit leiden tot lichamelijke klachten. Het gaat dan vooral om lichamelijke klachten zoals:

 • Geïrriteerde, droge en vermoeide ogen
 • Slecht conditie door het vele zitten
 • Slaap problemen
 • Vermoeidheid door slaaptekort
1