Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Nieuwe Netflix serie over hooligans: Ultras is rauw en confronterend

Posted on

Wederom kondigt Netflix een nieuwe potentiële blockbuster aan: Ultras.
De nieuwe serie over hooligans geeft een inkijkje in het leven van Italiaanse hooligans. Hoofdpersoon Sandro leidt een leven als vooraanstaand supporter van serie A-club Napoli en is daarnaast ook vader en geliefde. Hij krijgt te maken met winst en verlies, rivaliteit en vriendschap, liefde en haat. Vanaf 20 maart te zien op Netflix.

Een kijkje in het leven van

Het is misschien moeilijk voor te stellen, maar ook hooligans hebben een privéleven. De wereld van drank, drugs, geweld en voetbal (in willekeurige volgorde) wordt niet zelden afgewisseld met een ‘normaal’ leven. Er zullen maar weinig hooligans zijn die op maandagmorgen bij het koffieapparaat aan hun collega’s staan te verkondigen hoeveel klappen ze het afgelopen weekend hebben uitgedeeld, of gekregen. Toch zijn het dikwijls mensen met een normale baan en gezinsleven. Ook in de serie over hooligans in de toch al zo heftige stad Napels wordt de kijker geconfronteerd met die tweestrijd.

Het verhaal in Napels

Ultras beslaat de laatste vijf weken van het voetbalseizoen. Hoofdpersoon Sandro leidt ook een ander leven, naast dat van rauwdouwer in en rond de Italiaanse stadions. Hij is vijftig jaar oud en aanvoerder van de subgroep Apache, een onderdeel van de Napolitaanse Ultras, die hij als zijn familie ziet. Hij fungeert als veldheer tijdens de confrontaties met hooligans van andere clubs. Gaat, zoals hij dat ziet, door het vuur voor zijn club met het beroemde lichtblauwe tenue, dat ooit door wereldster Diego Maradona werd gedragen.

De hooligan-cultuur in Italië is berucht. De verhalen over de stadsderby AS Roma-Lazio zullen je niet zijn ontgaan. En ook onder de tifosi (supporters) van Napoli gaat het er niet zachtzinnig aan toe, waarbij zelfs spelers van de eigen club bedreigd worden en gedwongen zijn om bodyguards in te huren. Als leider van Apache laat de hoofdpersoon zich uiteraard niet onbetuigd.

Wanneer Sandro echter een stadionverbod krijgt, wordt het alleen maar boeiender. Zijn aandacht verplaatst zich namelijk naar zijn familie en vriendin. De aantrekkelijke Terry speelt hierin een grote rol, evenals zijn 16-jarige zoon Angelo. Sandro wordt zijn coach en hij probeert zijn bikkelharde hooligan-bestaan achter zich te laten, hetgeen een enorme opgave blijkt.

Een Netflix serie over hooligans met de rauwe stad Napels als decor; dat is niet alleen interessant voor voetbalfans. Want hooligans, zo blijkt, zijn ook mensen. Dat is het verhaal van Sandro en dat is waar Ultras over gaat. Ultras is vanaf 20 maart te zien bij jou thuis.

0