Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Naar een festival? Zo ga je voorbereid op stap

Het festivalseizoen gaat weer van start. Heb jij al zin om deze zomer te feesten met vrienden? Voordat je eropuit gaat willen we je graag nog een aantal tips geven. Een goede voorbereiding is namelijk het halve werk. 

Een goed gevulde tas

Hoewel je het liefst zo min mogelijk meezeult op het festivalterrein is het wel van belang een aantal belangrijke items in te pakken. Voorbeelden van items die niet mogen ontbreken in je tas zijn: oordopjes om je gehoor mee te beschermen, een powerbank, zakdoekjes, kauwgom, je mobiele telefoon en je betaalpas en eventueel wat contant geld.

Duurt het festival meerdere dagen en blijf je overnachten? Zorg dan voor een goede waterdichte tent, een zaklamp, een slotje om op je tent te doen en extra laagjes voor als het ‘s avonds afkoelt. Het is ook handig om iets mee te nemen waarmee je jouw tent kunt markeren, denk bijvoorbeeld aan een vlaggetje. Zo weet je altijd direct jouw tent te herkennen.

Check het schema

Het is altijd handig om het festivalschema goed te bekijken voordat je vertrekt. Je wilt natuurlijk niet je favoriete artiest missen omdat je de tijden niet goed hebt opgezocht. Overleg ook van tevoren met je vrienden welke artiesten jullie sowieso willen zien om ruzie op het festivalterrein te voorkomen. Vaak zijn er meerdere podia en kan je niet alle artiesten die optreden zien. Je zal dus een keuze moeten maken.

Een geschikte outfit

Er worden hoogstwaarschijnlijk veel foto’s en selfies gemaakt die vervolgens op sociale media verschijnen, dus het is wel zo leuk om je een beetje leuk aan te kleden. Het ligt er natuurlijk ook aan om wat voor soort festival het gaat. Er zijn bepaalde festivals waar min of meer wordt verwacht dat je een toffe festival outfit draagt, denk bijvoorbeeld aan Coachella in het Amerikaanse Californië. Op Nederlandse festivals ligt er vaak minder druk op je outfit, maar het kan natuurlijk nooit kwaad om er leuk uit te zien.

Aangezien je ongetwijfeld veel gaat dansen en feesten, is het belangrijk dat je outfit comfortabel is. Kies bijvoorbeeld voor een zomerse jurk of top. Toffe outfits voor festivals scoor je bijvoorbeeld in de webshop van Ibizamode. De luchtige jurken met vrolijke prints zijn perfect voor festivals en zitten ook nog eens heel erg lekker.

0