Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Moe van saaie noedels? Deze noedelrecepten zullen je verrassen!

Er is iets speciaals aan instant noedels. Natuurlijk zijn ze niet heel erg voedzaam, maar ze zijn goedkoop, gemakkelijk te maken en absoluut heerlijk. Afgezien van de nostalgie, zijn instant noedels een van de eerste Aziatische gerechten die universeel geliefd werden. Ze zijn snel te maken en zitten boordevol smaak, en ze kunnen zowel elke topchef of student doen kwijlen.

Er zijn nu duizenden soorten instant noedels, waarvan sommige zelfs enigszins gezond zijn. En met een beetje creativiteit kan wat eruitziet als een saaie en qua voedingswaarde onvruchtbare maaltijd, veranderen in het tegenovergestelde. Instant noedels hebben een slechte reputatie, maar met de juiste ingrediënten kunnen ze een voedzame, heerlijke en snelle maaltijd zijn.

Of je nu je lunch wat pit wilt geven of op zoek bent naar een gezondere, smakelijke remix van een klassiek gerecht, onderstaande recepten helpen je een nieuwe draai aan je noedels te geven. Hier zijn vier recepten om te proberen.

Miso Corny Ramen

Dit recept werkt met alle instant noedels omdat het geen instant noedel kruiden bevat. We houden van dit gerecht omdat het gemakkelijk te maken is en omdat miso, boter en maïs elkaar zo goed aanvullen.

Ingrediënten:

– Een pakje instant noedels

– 1 klein blikje maïs

– 1 stengel groene ui, in dunne plakjes gesneden

– 1 tl boter

– 1 el misopasta

– Zout (naar smaak)

Zwart wit noedels

Instructies:

Kook de noedels in een pan met kokend water volgens de instructies op de verpakking. Gooi het kruidenpakket weg. Smelt boter in een pan op middelhoog vuur. Bak misopasta tot het geurig is, ongeveer 1 tot 2 minuten. Voeg maïs toe aan de pan en breng op smaak met zout. Voeg gekookte noedels toe aan de pan met ongeveer twee eetlepels van het water waarin ze gekookt zijn. Meng alles en klaar is kees. Garneer met groene ui en geniet!

Zwart wit noedels

Voor dit recept raden we aan om een ​​instant versie van jajangmyeon, een Koreaans noedelgerecht, te gebruiken. Probeer het merk Paldo, dat je online en in veel Aziatische supermarkten kunt vinden. Het is een geweldige manier is om eiwitten aan je instant noedels toe te voegen, en het is ook gemakkelijk te maken. Het contrast van de zwarte jajangmyeon-noedels en de eiwitten zorgen voor een speels gerecht dat in 10 minuten of minder kan worden gemaakt.

Ingrediënten:

1 pakje instant jajangmyeon noedels

eiwit van 2 eieren

1 tl knoflookpoeder

1 tl chilivlokken

1 stengel groene ui, in dunne plakjes gesneden

1 theelepel neutrale olie (zoals plantaardige of koolzaadolie)

1 tl sesamolie

Deze recepten zullen je verrassen

Instructies:

Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking. Doe kruiden- en saus pakketten van de jajangmyeon noedels in een kom. Voeg in een pan op laag tot middelhoog vuur neutrale olie de eiwitten toe. Terwijl het eiwit nog wat doorschijnend is, breng je het op smaak met knoflookpoeder, chilivlokken en gesneden groene ui. Giet de noedels af als ze gaar zijn en meng ze met de sauzen in de kom. Leg het gekookte eiwit op de noedels. Mix en geniet.

Budget Pad Thai

Met dit recept kun je de essentie van pad thai, het beroemdste noedelgerecht van Thailand, nabootsen met meer betaalbare ingrediënten en minder voorbereiding. Shin ramen met pindakaas bootst de hartige punch van pad thai na, en het kan op een hete plaat in elke studentenkamer worden gemaakt. De sterke smaken van dit gerecht zullen je overdonderen!

Ingrediënten:

1 pakje Shin ramen

2 tl pindakaas

1 limoenpartje

1 el hete saus (kies een merk dat je lekker vindt)

1 portie overgebleven gekookte kip

1 handvol fijngehakte koriander of groene ui

recepten die je verrassen

Instructies:

Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking. Warm de kip op in de magnetron of in een pan. Als de noedels gaar zijn, voeg je ze toe aan een kom, samen met twee eetlepels van het water waarin je ze hebt gekookt. Voeg 3/4 van het kruidenpakket uit het pakket met instant noedels, pindakaas, kip en hete saus toe. Samenvoegen. Werk af met gehakte koriander of groene uien en serveer met een limoenpartje.

Vuur noedels

Dit recept is heet, dus sla het over als je moeite hebt met pittigheid. Terwijl de hitte wordt gecompenseerd door de zoetheid van de peper en de rijkdom van het ei, adviseren we toch voorzichtigheid. Deze noedels kunnen namelijk  je plannen voor een avondje uit verpesten.

Ingrediënten:

1 pakje Samyang 2X Pittige Buldak Kip

1/2 gele paprika, grof gesneden

1/2 groene paprika, grof gesneden

1 ei

1 tl neutrale olie

1 tl sriracha

spicy noodles

Instructies:

Snijd de gele en groene paprika’s. Voeg olie toe aan een pan op laag tot middelhoog vuur en kook het ei met de dooier naar boven. Kook de noedels in een pan met kokend water volgens de instructies op de verpakking. Meng in een kom de Samyang-saus en de kruiden uit het pakje instant noedels. Haal het gekookte ei uit de pan en bak de paprika’s ongeveer 5 minuten op laag-middelhoog vuur. Giet de gekookte noedels af en meng met saus en kruiden in de kom. Leg het gebakken ei over de noedels en werk af met gebakken paprika’s en sriracha.

Lees ook: Kunnen we zonder vlees en hoe doen we dat?

0