Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Mijn iPhone valt niet meer te redden, wat nu?

Posted on

Helaas gaan smartphones niet voor altijd mee, ook de iPhones van Apple niet. Op een gegeven moment wordt het tijd om je iPhone te vervangen. Het is logisch dat de meeste mensen dan meteen op zoek gaan naar een nieuwe Apple iPhone uit de winkel. Wist je dat er nog een goedkoper alternatief is? Je kunt namelijk ook kiezen voor een refurbished variant van de Apple iPhone. De refurbished iPhone heeft een flinke opkomst gemaakt de afgelopen jaren en dat is niet voor niets. In dit artikel gaan we dieper in op wat een refurbished iPhone is en wat de verschillende voordelen zijn. Na het lezen van dit artikel zal je in staat zijn om de afweging te maken om misschien toch te kiezen voor een refurbished iPhone.

Wat is een refurbished iPhone?

De term ‘’refurbished’’ staat in principe voor ‘’gereviseerd’’. Dit houdt in dat de iPhones door verschillende redenen, zoals een technisch defect, voorraad overschotten en inruil programma’s geretourneerd zijn. Deze Apple devices worden dan door refurbished gespecialiseerde bedrijven opgekocht. De specialisten van deze bedrijven kijken de iPhones zorgvuldig na op veel verschillende punten, waarbij eventuele beschadigingen of defecten aan het licht worden gebracht. De onderdelen die minder goed werken worden meteen vervangen door onderdelen van de hoogste kwaliteit. Nadat dit gebeurd is, moeten de iPhones het uitgebreide controle proces opnieuw doorlopen. Zo zijn de specialisten er zeker van dat de Apple iPhones klaar zijn voor de verkoop als ‘’refurbished iPhones’’.

Wat zijn de voordelen van een refurbished iPhone?

Doordat de toestellen in de eerste instantie geretourneerd zijn, liggen de prijzen van de refurbished iPhones veel lager ten opzichte van nieuwe Apple iPhones uit de winkel. Je kunt namelijk tot wel 50% besparen op de aanschafprijs. Als voorbeeld nemen we de iPhone 8, waarbij de nieuwprijs €545 is. De iPhone 8 refurbished is te verkrijgen voor €339, dat is een prijsverschil van €206 dat je eenvoudig en snel kunt besparen. Leg dit geld lekker aan de kant voor andere uitgaven. 

Naast de flinke prijsbesparing help je ook een handje mee aan een beter milieu. Het milieu is namelijk nog nooit zo belangrijk geweest. Mensen zijn zich steeds bewuster van de keuzes die ze maken, ook wat betreft de keuze voor hun smartphones. Vandaar dat de refurbished iPhones razend populair zijn. Je zorgt er namelijk voor dat een Apple iPhone een tweede leven krijgt en de levensduur van zo’n toestel met 2 jaar wordt verlengd. Elektronisch afval wordt voorkomen en schaarse grondstoffen bespaart, omdat er geen nieuwe iPhone geproduceerd hoeft te worden. Als jij een hart voor het milieu, dan is dit een perfecte manier om jouw steentje bij te dragen.

Een ander groot voordeel van een refurbished iPhone is de lange garantietermijn. Bij het kopen van een nieuwe iPhone uit de winkel krijg je vaak maar een jaar garantie. Wanneer je een gereviseerde iPhone koopt, kun je vaak genieten van twee jaar garantie. Dit komt, omdat de aanbieders achter de kwaliteit staan die zij leveren. Het uitgebreide controleproces zorgt ervoor dat de iPhones refurbished in uitstekende staat verkeren.

Vaak krijg je naast de lange garantietermijn ook 30 dagen bedenktijd na je aankoop. Zo kun je je nieuwe aankoop rustig uitproberen en zit je nergens aan vast! Klinkt als een goede aankoop.

Probeer wel altijd de overweging te maken of de refurbished iPhone wat voor jou is. Heb je toch liever iPhone die compleet nieuw is? Dan is de refurbished variant misschien niet de perfecte keuze voor jou.

0