Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Met het openen van een eigen restaurant gaat een droom in vervulling

Posted on

Het was altijd al jullie grote droom geweest om ooit ergens een eigen restaurantje te beginnen. Het is er in al die tijd nooit van gekomen, totdat jullie plotseling een ideale plek tegen kwamen. Na jaren twijfelen hebben jij en je partner daarom nu eindelijk de knoop doorgehakt en jullie handtekening gezet onder een huurcontract om een kleine eetgelegenheid gedurende twee jaar te gaan runnen. 

Gelegen in een landelijk gebied, net tegen de bosrand aan, is het restaurantje vooral populair bij natuurliefhebbers en fietsers die er op een mooie dag op uit trekken en onderweg ergens willen neerstrijken voor een drankje of een goede lunch. Daarom dat je het straks vooral van de zonnige maanden moet gaan hebben, wanneer mensen de buitenlucht in gaan. Je hebt echter ook al een plan voor ogen om ervoor te zorgen dat gasten jullie ook in de avonduren kunnen vinden. Met speciale menu’s hoop je daarnaast ook in de wat koudere maanden naar jullie nieuwe stek te kunnen lokken.

Er zijn wel wat aanpassingen vereist, maar er is geen grondige renovatie nodig

Gelukkig konden jullie van de vorige huurder de nodige inboedel overnemen, zodat jullie niet helemaal opnieuw moeten beginnen met de inrichting. Vanzelfsprekend willen jullie wel de nodige aanpassingen doorvoeren om de locatie van een frisse look te voorzien en nieuw leven in te blazen, maar het feit dat jullie een groot gedeelte van de aanwezige voorzieningen voor een goede prijs konden overnemen, zorgt ervoor dat jullie straks ook op tijd open kunnen gaan, zonder eerst wekenlang bezig te zijn met verbouwingen en renovaties. 

In de keuken zul je nog wel een aantal noodzakelijke investeringen moeten doen, zodat je er zeker van kunt zijn dat je een uitgebreide menukaart aan kunt bieden. Waar de vorige uitbater zich met zijn menu van snacks, broodjes en salades vooral richtte op de kleine eter, willen jullie toch een aanzienlijke menukaart samenstellen, waar je ook verschillende hoofdgerechten op wilt aanbieden en niet slechts beperkt bent tot een kleine hap.

Vanwege een uitgebreide menukaart moet je wel investeren in de keuken

Daarom dat je de keuken wilt uitbreiden met de nodige hardware. Zo heb je onder meer een grotere koelkast nodig om meer en verschillende producten te kunnen bewaren. Daarnaast wil je sowieso een professionele bakplaat met grillfunctie in huis halen, zodat je bijvoorbeeld ook grillgerechten op de kaart kunt zetten. Een stuk gegrilde zalm of een goed gebakken steak zijn altijd toppers die het goed doen voor de mensen die wat meer trek hebben.

Ook aan de binnenkant van het restaurant wil je er natuurlijk voor zorgen dat de gasten zich op hun plek voelen. Een nieuwe lik verf op de muur, zorgvuldig uitgekozen kamerplanten en moderne kunst moeten het restaurant straks een hippe uitstraling geven waar iedereen zich thuis kan voelen, terwijl hij of zij geniet van een goed glas wijn en een uitstekende maaltijd.

Jullie hebben er een goed gevoel over en zien halsreikend uit naar het moment dat jullie straks de deuren van jullie eetgelegenheid officieel kunnen openen. Niks  is zo fijn als dat je in staat bent om dromen te verwezenlijken en met het kunnen runnen van jullie eigen restaurant is er voor jullie zeker eentje in vervulling gegaan!

0