Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Met deze tips maak jij van 2020 een milieuvriendelijker jaar

Posted on

Die eeuwenoude goede voornemens

We hebben ze allemaal, die goede voornemens voor het nieuwe jaar. Het jaar 2020 wordt het jaar waarin ik mijn leven ga verbeteren, ik ga écht gezonder leven, vrijwilligerswerk doen, meer tijd met familie en vrienden doorbrengen én milieuvriendelijker leven. Hoewel veel mensen het nieuwe jaar met goede voornemens beginnen, haken later toch veel mensen af. En dat is zonde, want een paar kleine aanpassingen aan je levensstijl kunnen een groot verschil maken. Hieronder staan een aantal tips op een rijtje om het milieubewuster leven een beetje makkelijker te maken. Dat klinkt goed, toch?

Pak vaker de fiets of ga te voet

Het is simpel: doe je schoenen aan, trek je jas aan en ga op pad. Toch pakken we vaker de auto wanneer we ergens naartoe gaan, terwijl we makkelijk te voet of met de fiets naar de winkel of het werk kunnen gaan. De stap om milieubewuster te leven is door met jezelf af te spreken om voortaan naar je werk te fietsen of te voet boodschappen te gaan doen, dat kan al een groot verschil maken voor het milieu. Bovendien wordt je er een stuk fitter en gezonder van.

Koop tweedehands spullen

Tweedehands kleding, meubels, keukengerei, enzovoorts. Er is tegenwoordig een groot aantal spullen tweedehands te koop, dus ga in het nieuwe jaar vaker naar de kringloopwinkel of zoek op internet naar tweedehands spullen. Het is ook nog eens een stuk goedkoper dan alles nieuw aan te moeten schaffen, wat erg gunstig is voor je portemonnee.

Douche wat minder lang

Natuurlijk is het fijn om een lekker warme douche te nemen, maar door je douchebeurt te beperken tot 5 minuten kun je enorm veel water besparen. En bekijk het positief: door in de ochtend minder lang onder de douche te staan, kun je langer in je bed blijven liggen of de krant lezen.

Begin met recyclen

Het is een kleine moeite: recycle je papier, plastic, glas en batterijen. Het is nooit te laat om ermee te beginnen, dus waarom begin je in 2020 niet met het recyclen van je afval?

Wil jij milieubewuster gaan leven in 2020? Laat het ons weten door hieronder een reactie achter te laten.

0