Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Met deze 3 manieren creëer je een natuurlijke sfeer in huis

Posted on

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een rustige, natuurlijke sfeer in huis. Niet voor niets wordt deze trend omarmd door woninginrichters en interieurwinkels. Samenhang in meubels, kleuren en materiaalkeuze zijn van groot belang bij het bereiken van een natuurlijke woonstijl. In deze blog kan je lezen hoe je een interieur kan samenstellen dat gebaseerd is op de natuur. Op deze manier kun je elke dag thuiskomen in een rustige omgeving waar je helemaal tot rust kunt komen. 

Aardse tinten 

Bij een natuurlijke woonstijl begint het kiezen van een mooi kleurenpalet. Om een natuurlijke basis voor je interieur te creëren, is het samenstellen van een palet met aardse kleuren een van de makkelijkste manieren. Bijvoorbeeld terracotta, taupe, beige of lichtbruin. Deze kleuren zijn warm en hebben een frisse ondertoon. Hierdoor blijft je interieur gezellig, maar creëer je wel een heel ruimtelijk gevoel. 

Duurzame materialen

Wanneer je je kleurenpalet hebt bepaald, is het tijd om je meubels te kiezen. Het is belangrijk om bij deze keuze te kijken naar het materiaal. Meubelen van hout en riet zijn bijvoorbeeld altijd een goede keuze als je voor een natuurlijke woonstijl gaat. Kies bijvoorbeeld voor een teak salontafel; teakhout heeft een zeer warme kleur en is een ongelooflijk sterk en duurzaam hardhout. Samen met een linnen bank en stoelen van riet rond je salontafel creëer je al snel een zithoek die er natuurlijk uitziet en bestaat uit duurzame materialen.

Natuurlijke accessoires 

Accessoires zijn onmisbaar om je natuurlijke interieur compleet te maken. Planten en bloemen zijn natuurlijk de meest voor de hand liggende keuze in een natuurlijk interieur, maar ook accessoires gemaakt van andere natuurlijke materialen voegen iets toe. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan wandkleden of macramé. Deze zachte materialen passen perfect in een natuurlijk interieur en hebben vaak van zichzelf al mooie aardse kleuren. 

Geef je huis een natuurlijke uitstraling 

Ga je je woonkamer of slaapkamer een mooie natuurlijke make-over geven? Denk dan aan deze 3 tips. Vergeet vooral niet om er je eigen draai aan te geven! Want het belangrijkste is dat jij je prettig voelt in je interieur.  

0