Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Mannenmode: de kleuren van de komende zomer

Fashion voor mannen stond lange tijd gelijk aan sobere kleuren en klassieke ontwerpen. Een enge definitie die, zeker de laatste jaren, sterk aan het verbreden is. Combineren met kleuren is dezer dagen ook voor mannenmode een stevige trend geworden. Sla er maar even de collecties van de grote modehuizen op na: kleuren die vroeger als not done werden beschouwd zijn nu schering en inslag. Maar wat zijn nu de trends voor de zomer van 2019? Wat mag niet in jouw garderobe ontbreken als moderne, stijlvolle man? 

Fashion voor mannen? Zeg het met een knal!

De zomer van 2019 staat voor mannenmode in het teken van felle kleuren. Neon is niet langer het lelijke broertje van de kleerkast en elk item moet toch een beetje pit hebben. Dat vertaalt zich in een kleurrijke outfits die in de verste verte niet geschikt zijn voor op kantoor. Streetwear en sportswear zijn meer dan ooit beïnvloedende factoren en dat merk je dus ook aan het kleurenpalet. Om er toch één kleur uit te pikken die het goed gaat doen: oranje. Oranje is een levendige en warme kleur die geknipt is voor mannen met een uitgesproken karakter. Dat betekent natuurlijk niet dat je gelijk je hele outfit oranje moet kleuren, maar een accent of accessoire mag niet ontbreken. 

Zachte tinten

Combineren met kleuren als koraaloranje is natuurlijk niet gemakkelijk. Kies om dat toch iets vlotter te laten verlopen voor een 2de trend: zachte tinten. De stijlvolle man van vroeger kwam naar kantoor in een gestreept of een zwart pak. Tegenwoordig zijn maatkostuums in bleke tinten helemaal in. Bleekroze, lichthemelsblauw en bepaalde nuances grijs zijn on trend en geven een moderne twist aan deze klassieke look. Ook bruin is overigens aan een stevige comeback bezig en valt vlotjes te combineren met de zachte tinten of een fris wit kleurtje. 

Wat mag je nog verwachten?

Wat mag je nog verwachten als stijlvolle man? De militaire look en bijhorende groene tinten blijven het ook komende zomer goed doen en met een klassieker als rood scoor je altijd. Wat de stijl betreft is de zomer van 2019 het moment om in te pikken op de laagjestrend en jezelf een oversized jas of blazer aan te schaffen. Een indrukwekkende schouderpartij zoals in de jaren ‘80 is weer helemaal terug van weggeweest. En dat dan het liefst in een felle kleur of zachte tint natuurlijk.

0