Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Maandelijkse bucketlist #2: Ga op een digitale detox vakantie, zonder internet

Nieuwe maand, nieuwe uitdaging. Voor de maand februari hebben we weer een nieuwe bucketlist uitdaging bedacht. 
We hebben deze maand speciaal uitgekozen voor deze uitdaging omdat de maand februari minder dagen telt dan de overige maanden van het jaar en daarom misschien net een tikkeltje makkelijker wordt om vol te houden. De bucketlist uitdaging is namelijk: Neem een digitale detox vakantie! 

Wat is een digitale detox vakantie 

Een digitale detox vakantie is eigenlijk vrij simpel. Je gaat een maand lang je maand door zonder het gebruik van je smartphone, laptop en andere voorwerpen waarmee je online kunt zijn. Je logt jezelf letterlijk uit op al jouw apparaten en gaat een week lang genieten van het offline leven. Klinkt makkelijk right? Het zal je verbazen hoe moeilijk deze uitdaging gaat worden.

Waarom is een digitale detox belangrijk 

Tegenwoordig leven wij in zo een snelle wereld dat alles continu sneller en beter moet zijn. We kunnen met onze telefoontjes eigenlijk heel ons leven leiden. Je kunt werken vanaf je telefoon, je kunt eten bestellen vanaf je telefoon, je kunt leuke reisjes boeken vanaf je telefoon en je kunt cadeautjes bij een ander laten bezorgen vanaf je telefoon. Je hoeft eigenlijk het huis niet meer uit. En veel mensen gaan hierdoor ook minder het huis uit en leven een veel minder actief leven. 
Uiteindelijk heeft een actief online leven ook veel effect op je offline leven zoals je sociale contacten en je gezondheid. Je denkt wellicht, maar als ik aan het appen ben dan ben ik toch juist sociaal bezig. Ergens klopt dat wel, maar het blijft bij virtuele aandacht. Elkaar echt aankijken, praten onder het genot van een biertje in de kroeg, gaan stappen met je maten, dat is toch allemaal een stuk anders dan wat meme’s naar elkaar sturen in de groeps-app. 

Een digitale detox is belangrijk om weer even te aarden. Om weer meer aanwezig te zijn, vrienden op te zoeken, een boek te lezen, te gaan sporten. Even echt de volledige aandacht en tijd in jezelf en je naasten investeren. Even de batterijen opladen. 

Maak een weddenschap 

Gooi het idee in de groeps app, natuurlijk in de maand januari want in februari ga je offline, en koppel het aan een weddenschap. Zo is het interessanter om het echt proberen vol te houden en kun je elkaar ook stimuleren om niet op te geven. Bedenk ook een leuke prijs voor de winnaar. Kom na een maand samen en bespreek ook wat deze maand met je gedaan heeft. Of je het makkelijk of juist moeilijk vond. Rijk ook de prijs aan de winnaar uit en maak er een gezellige avond van!

0