Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Maandelijkse bucketlist #8: Bezoek ’s werelds hoogste glazen loopburg in China

Wanneer jij op zoek bent naar een nieuw avontuur om van je bucketlist te strepen, moet je in het binnenland van China zijn. In Zhangjiajie om precies te zijn. Hier bevindt zich namelijk de hoogste glazen brug ter wereld. De brug is wel 300 meter hoog en heeft een lengte van 430 meter.

Natuur

De glazen brug in China verbindt twee bergen in het Zhangjiajie National Forest Park. Vanaf de brug heb je een prachtig uitzicht over de natuur rondom de brug. Door de glazen vloer kun je ook goed onder je kijken. Dit is een heel speciale ervaring, die je waarschijnlijk nog nooit hebt meegemaakt. Niet iedereen durft 300 meter naar beneden te kijken. Niet geschikt voor mensen met hoogtevrees dus.

glazen brug in China


Avatar

Ook naast de brug is genoeg te beleven. In de omgeving van de brug staan pilaarvormige bergen, die als inspiratie hebben gediend voor de fantasiewereld in de film Avatar. Mede daarom is besloten om de brug van glas te maken, zodat hij goed bij zijn omgeving past. Zelfs voor de bouw van de brug, was dit voor veel mensen al genoeg reden voor een bezoek. Door de bouw van de glazen brug in China heb je nu een spectaculair uitzicht op de omliggende bergen. Daarom is deze brug zeker een bezoek waard.

Bungeejumpen

Heb jij helemaal geen last van hoogtevrees? En is lopen over een glazen brug niet avontuurlijk genoeg? Dan is het ook mogelijk om te gaan bungeejumpen vanaf de hoogste glazen brug ter wereld. Met een hoogte van 260 meter is deze bungeejump één van de hoogste ter wereld. Ze hebben inmiddels ook al plannen voor schommels aan de brug. Deze zullen gaan behoren tot de hoogste schommels ter wereld. Durf jij het aan?

1