Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Maak je tuin klaar voor de zomer en zet je grasmaaier vast klaar!

De zomer wordt nog mooier dan hij al is

Het voorjaar is de ideale periode om de tuin klaar te maken voor de komende zomer. Doorgaans is het relatief droog in deze tijd en zijn de temperaturen best aangenaam. De ideale omstandigheden dus om lekker in de tuin aan de slag te gaan. We hebben de beste adviezen voor je op een rijtje gezet om jouw tuin snel om te toveren in een plek waar de zomer nog mooier wordt dan hij al is!

1. Zorg voor en strak gazon en nette beplanting

Het voorjaar is perfect om de grasmat op orde te brengen. Met een Gamma grasmaaier creëer je binnen no time een strak gazon. Haal het onkruid, ook tussen de planten, bloemen en struiken, grondig weg, zodat de zomerplanten en zomerbloemen alle ruimte krijgen om straks te groeien en te bloeien. Met het snoeien van heggen en struiken en het verwijderen van takken van eventuele bomen in de tuin maak je de groene voorbereiding voor aanstaande zomer helemaal af.

2. Schaf een natuurlijke en warm ogende tuinset aan

De natuurlijke en warme uitstraling van de tuin in de zomer kun je accentueren door wicker tuinstoelen aan te schaffen, met een bijhorende tuintafel van hout of kunststof. Wicker is vlechtmateriaal dat een natuurlijke uitstraling heeft en in elk type tuin tot zijn recht komt. Daarnaast zijn wicker stoelen erg comfortabel: je kunt er heerlijk relaxed in zitten en onder het genot van een cocktail en een goed boek heerlijk van het mooie weer genieten.

3. Vergeet een goede parasol niet

De laatste jaren hebben we in Nederland een flink aantal hittegolven gehad. Als het boven de 25 graden Celsius is kun je nog zo’n mooi terras hebben, maar zonder parasol is het in de tuin dan niet uit te houden. Heb je nog geen grote en flexibele parasol, dan is de lentetijd een mooie periode om er eentje aan te schaffen. Voordelig is ook dat een parasol op hete zomerdagen jouw mooie tuinset en gazon beschermt tegen de verzengende hitte.

4. De grond bemesten

Heb je een tuin met veel planten of een eigen groentetuin, dan is het voorjaar een perfecte tijd om de grond te bemesten. Met compost kun je het humusgehalte van de grond verhogen en deze vruchtbaarder maken. Zodat planten, bloemen en eventuele groenten straks beter kunnen groeien en sterker worden. Ook als het bovengemiddeld heet is.

0