Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Living on the edge: stap eens uit die comfortzone

‘Living on the edge’- je hebt er vast wel eens van gehoord? Het is zo een bijzondere uitspraak dat één van de beste rockbands allertijde, Aerosmith ook een nummer heeft gemaakt en het de titel living on the edge heeft gegeven. Letterlijk vertaald ‘Leef op het randje’ en er is niks mee om die uitspraak af en toe in je leven toe te passen.

Het nieuwe jaar staat weer bijna voor de deur. En elk jaar heb je weer het zelfde bekende en lichtelijk irritante riedeltje wat zich dan weer afspeelt. Bij elke nieuwjaarsborrel wordt gevraagd naar jouw ‘goede voornemens’ en ‘wat ga jij dit jaar anders doen’. Waarom zou je wachten op het nieuwe jaar? Waarom niet nu al wat stappen ondernemen om de sleur van het leven aan te vechten. Risico’s durven nemen is het geen dat de kleine jongens van de stoere mannen onderscheid. Risico’s durven nemen hoort bij het leven en je moet je er soms gewoon even aan wagen om de sleur van het leven tegen te gaan.
En wat is een betere manier om risico’s te nemen dan volledig uit je comfortzone te stappen? Het klinkt misschien wat onwennig en een beetje spannend, uit je comfortzone stappen maar het zal zeker ook z’n vruchten afwerpen. Niet elk plan zal succesvol zijn en je zult helaas niet altijd slagen maar je zult in iedergeval niet die ‘what if’ gedachten hebben en als je een ‘nee’ krijgt kan je ook een hoofdstuk weer afsluiten en je pijlen op je volgende wens of doel richten.

Uit je comfortzone stappen en vrouwen:

Die ene leuke vrouw die je al lang op het oog hebt maar nooit uit durft te vragen. Doe het vandaag nog. Wat heb je te verliezen? Nee heb je, ja kun je krijgen! Probeer wat meer de ‘Yolo mentaliteit’ te implementeren en ga er voor. Twijfel niet aan je zelf maar vind je ‘inner bad ass’ en vraag haar mee op date!

Uit je comfortzone stappen en werk:

Ben jij content op je werk? Prima. Maar voor de mannen onder ons die graag het één en anders anders zouden willen zien is dit de tijd om hier stappen in te ondernemen. Wees assertief en niet bang voor het nemen van risico’s en vraag dat gesprek met je manager aan zodat je alles kunt bespreken wat je anders wilt zien. Wil jij een opslag, ask for it. Wil jij een promotie, een hogere functie? Vertel je manager waarom jij de beste kandidaat voor die functie bent. Wacht niet langer en verspil je tijd niet meer. Ben jij niet happy op je werk en heb jij al jarenlang die ene droom met het geen dat je echt wilt doen? Ga er voor! Ze zeggen wel eens ‘Go big or go home’ – neem het risico en ga voor het geen dat je echt wilt! De tijd van tijdsverspilling is voorbij. Ja, je moet soms uit je veilige comfortzone stappen en dingen doen die wat ‘raar’ aanvoelen, maar je wilt toch ook het beste en het meeste uit je leven halen?

En zoals Nike zegt, Just Do It!

0