Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Last van vermoeide ogen? Controleer deze zaken!

Posted on

Niks is zo zwaar als vermoeide ogen. Het beperkt je energie en je kan er zware hoofdpijn van krijgen. Dit kan zo je welzijn beperken en dit wil je absoluut niet! Er zijn gelukkige verschillende manieren om vermoeide ogen te verhelpen. De ene methode is wat duurder dan de ander, maar ze kunnen allemaal positief uitpakken. In deze blog behandelen we een aantal van deze methodes. Zo hopen we dat je precies weet hoe je moet handelen bij vermoeide ogen. Lees dus gauw verder en bespaar jezelf de last! 

Bril of lenzen

Het kan zijn dat je ondersteuning nodig hebt bij het zien of lezen. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je bijziend of verziend bent, maar dat je dat zelf nog niet door hebt. Je zou dan eens een oogcontrole moeten doen bij een opticien. Deze controles zijn vrijwel altijd gratis en ze duren maar een paar minuten. Je zicht wordt getest en uiteindelijk krijg je te horen of je ondersteuning nodig hebt, door middel van een bril of lenzen. Heb jij al een bril of lenzen? Dan kan het alsnog voorkomen dat je zicht niet helemaal goed is. Je ogen blijven zich ontwikkelen en daarom kan het zijn dat je een nieuwe bril nodig hebt. 

Medicijnen

Het kan ook zijn dat je last hebt van irritaties of droge ogen. Dit kan eventueel ook jouw zicht beperken. Je zou dit kunnen laten controleren bij een arts en dit laten verhelpen met medicijnen. Voorbeelden van medicijnen zijn verschillende soorten druppels. 

Ooglidcorrectie

Het kan ook zo zijn dat je te veel druk ondervindt van jouw oogleden. Door middel van een ooglidcorrectie verhelp je dit. Bij verschillende specialisten, zoals ooglid.nl, kan je gemakkelijk een intake inplannen. Vervolgens wordt er gekeken of er daadwerkelijk een correctie nodig is. 

0