Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Last minute nog wat kilo’s kwijt voor de zomer? Denk hieraan!

Posted on

De zomervakantie is inmiddels in een groot deel van het land begonnen. Dit betekent dat de gemiddelde Nederlander de komende maanden extra veel vrije tijd heeft. Deze vrije tijd kan worden besteed aan vakanties, uitjes et cetera. Ondanks de nieuwe golf met corona besmettingen lijken we toch te kunnen genieten van deze leuke en rustgevende activiteiten! Een van deze activiteiten is natuurlijk het bezoeken van het strand. Het strand is bij uitstek een plek van zien en gezien worden. Men doet dan ook altijd zijn/haar best om zo goed mogelijk voor de dag te komen op het strand. Dit geldt dan voor de gedragen kleding maar ook zeker om de uitstraling van het hele lichaam. Ben je zelf nog niet helemaal tevreden over hoe je lichaam er nu uit ziet? Lees dan snel verder! In deze blog geven we je enkele last minute afvaltips.

Intermittent fasting

Intermittent fasting is een methode die gebruikt wordt door mensen die in korte tijd veel willen afvallen. De methode berust zich met name op een specifieke dagindeling. De dag wordt in twee stukken gehakt waarin in het ene deel van de dag wél gegeten mag worden en in het andere deel niet. We spreken dan ook over het 8:16 principe als er 8 uur wel gegeten mag worden (bijvoorbeeld van 10:00 tot 18:00) en de overige 16 uur er niet gegeten mag worden. Hoe zwaarder jouw principe, hoe sneller jij ook resultaat zult merken! Dit geldt natuurlijk voor mannen maar ook voor intermittent fasting vrouwen. Let bij deze methode wel op het feit dat je niet te zwaar begint. Als mensen snel resultaat willen boeken kiezen ze vaak in het begin al voor een 4:20 principe en komen er vervolgens later achter dat hun lichaam helemaal niet tegen 20 uur niet eten kan!

Sporten

Nu de sportscholen weer (volledig) geopend zijn heeft eigenlijk niemand meer een excuus om niet fanatiek te sporten. Wanneer je de eerste weken van de zomervakantie 5-7 dagen per week in de sportschool staat zul je niet alleen snel gewicht kwijtraken, maar zul je ook nog eens flink spiermassa opbouwen. Je zult na deze transformatie lekkerder in je vel zitten en dit gemakkelijk kunnen doortrekken tot na de vakantie! Voor tips omtrent sporten, sportvoeding en verdere afvaltips verwijzen we je graag door naar de website van Human Nature.

0