Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Laat bij Autoglas Concurrent uw autoruit vervangen

Posted on

Een autoruit vervangen is iets wat veel bestuurders nog wel eens uitstellen. Hier kunnen verschillende redenen voor zijn. Misschien vreest u wel dat het vervangen van een autoruit altijd gepaard gaat met hoge kosten of wilt u de autoruitschade gewoon laten repareren indien dat tot de mogelijkheden behoort. Een sterretje in de voorruit kan bijvoorbeeld soms zeer eenvoudig worden gerepareerd waardoor het vervangen van de ruit helemaal niet nodig is. In andere gevallen is de schade aan de autoruit echter te omvangrijk waardoor u geen andere keuze heeft dan een nieuwe autoruit te kopen. Laat u bij Autoglas Concurrent uw autoruit vervangen, dan weet u zeker dat dit u niets teveel zal kosten.

Autoruit vervangen duurder dan sterretje repareren

De meeste autoruitschade die aan autoruiten ontstaat wordt veroorzaakt door steenslag wat vaak een sterretje tot gevolg heeft. Veel mensen kiezen er voor om met een sterretje in de voorruit van hun auto gewoon rond te blijven rijden. In eerste instantie is dit geen probleem, maar een kleine extra schok of plotselinge temperatuurverschillen kunnen er voor zorgen dat deze ruitschade verandert in een grote barst in de voorruit. Het spreekt voor zich dat het zicht van de chauffeur op deze manier kan worden beperkt met alle risico’s van dien. De autoruit vervangen is in deze situatie dan ook het enige wat u nog kunt doen.

Door de APK met barst in de autoruit?

Heel wat concurrenten van Autoglas Concurrent willen u maar wat graag doen geloven dat het niet mogelijk is om met een barst in de ruit van uw auto door de APK te komen. Op deze manier hoopt men natuurlijk dat ze u een autoruit kunnen verkopen. Autoglas Concurrent vindt het belangrijk dat klanten goed geïnformeerd worden over de mogelijkheden waar ze bij ruitschade een beroep op kunnen doen. Om door de APK te komen is een autoruit vervangen bij autoruitschade uitsluitend noodzakelijk wanneer de barst door het gezichtsveld van de bestuurder heen loopt. Dit zorgt er immers voor dat het zicht van de bestuurder wordt gehinderd waardoor bijvoorbeeld niet goed geanticipeerd kan worden op een potentieel gevaar. Een barst door het gezichtsveld leidt af en de licht- of zonnestralen die op de barst reflecteren kunnen u verblinden. De autoruit vervangen zal in deze situatie dan ook wel degelijk noodzakelijk zijn.

Barst in het gezichtsveld? Groot probleem!

Bovenstaande maakt duidelijk dat een barst in de voorruit dus niet meteen een probleem hoeft te vormen voor de APK, maar wanneer deze zich in het gezichtsveld van de bestuurder bevindt wordt dat wel een compleet ander verhaal. Het gezichtsveld van de bestuurder beslaat een grootte van ongeveer een A4’tje in de horizontale positie recht voor het zicht van de bestuurder. Ook indien uw auto ruitschade heeft opgelopen door een zogenaamde meervoudige barst zal deze voor de APK worden afgekeurd. Ook in deze situatie zal uw autoruit vervangen moeten worden.

Autoruit vervangen voor een scherpe prijs

Waarschijnlijk zult u bij ruitschade aan de autoruit er niet meteen aan denken om deze te laten vervangen. Zoals echter reeds aangegeven moet u er altijd rekening mee houden dat de ruit van uw auto voor ongeveer 40 procent deel uitmaakt van de stijfheid van het chassis. Wanneer één van de ruiten beschadigd is kan dat er voor zorgen dat de veiligheid van de bestuurder, maar ook die van de passagiers niet meer kan worden gegarandeerd. Wanneer u steeds zo veilig mogelijk met de auto wilt rijden is tijdig de autoruit vervangen een absolute must.

Autoruit vervangen met FOCWA garantie

Uw bestaande autoruit vervangen door een nieuwe brengt een aantal interessante voordelen met zich mee. Indien u er voor kiest om uw autoruit te laten vervangen door Autoglas Concurrent kunt u na het vervangen rekenen op FOCWA garantie dankzij de unieke samenwerking met FOCWA gecertificeerde autoruitherstellers. Op deze manier kunt u er 100 procent zeker van zijn dat u kunt rekenen op de best mogelijke kwaliteit en service voor een hele voordelige prijs.

Autoglas Concurrent kan uw autoruit vervangen binnen één werkdag

Wanneer u te maken heeft met autoruitschade en u de beslissing heeft gemaakt om de autoruit te laten vervangen spreekt het voor zich dat u dit zo snel mogelijk wilt laten doen. Een autoruit vervangen kan door een beroep te doen op Autoglas Concurrent meestal al binnen één tot drie werkdagen. Op deze manier hoeft u nooit lang met een auto rond te rijden die risico’s met zich meebrengt voor de bestuurder en de passagiers. Breng de veiligheid niet onnodig in gevaar en laat uw autoruit vervangen door de professionals van Autoglas Concurrent.

0