Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Kunstgras kopen?

Posted on

Het bijhouden van gras kost veel tijd en energie. Kunstgras is daarom het overwegen waard. Kunstgras heeft de afgelopen jaren een grote technologische ontwikkeling doorgemaakt. Tegenwoordig is dit synthetische gras nauwelijks te onderscheiden van echt gras.

Voordelen kunstgras

Het aanschaffen van kunstgras heeft verschillende voordelen. Het maaien van echt gras kan veel tijd kosten indien je een grote tuin hebt. Daarnaast zijn de aanschafkosten van een goede grasmaaier vaak hoog. Ook hoef je bij kunstgras geen overwoekerende randjes meer weg te knippen en krijgt onkruid geen kans. Vanzelfsprekend hoef je kunstgras niet met water te besproeien. Wanneer je in je tuin geen watervoorziening hebt, zoals een sloot, kunnen de waterkosten hoog oplopen. Verder heb je ook geen last van kale plekken als je bijvoorbeeld een zwembad of trampoline in de tuin zet. Natuurgras wordt tevens snel geel op plekken waar de zon weinig schijnt. Met kunstgrasmatten is dat probleem verleden tijd. Door voor kunstgras te kiezen, betaal je alleen de aanschaf- en aanleg kosten en bespaar je een hoop tijd. Een goede leverancier geeft vaak een garantie van tien jaar op het product. De aanleg van kunstgrasmatten is dus een langetermijninvestering.

Soorten kunstgras

Kunstgras is een synthetische namaakvariant van echt gras. Op de markt zijn de kunstgrasmatten verkrijgbaar in veel verschillende soorten kleuren en diktes. Om te bepalen wat voor soort grasmat geschikt is voor je situatie is het van belang op te kijken naar de intensiteit van het gebruik. Indien je voetballende kinderen hebt die op het gras spelen is een kunstgrasmat van hogere kwaliteit aan te bevelen. Wanneer je bijvoorbeeld een grasmat aanschaft voor op het balkon is de kwaliteit minder van belang. Kijk bij het kiezen van de kwaliteit dus vooral naar je individuele situatie. Het bepalen van de kleur van de mat hangt vooral af van je eigen smaak en wensen. Wil je dat de grasmat er zo natuurlijk mogelijk uitziet? Dan is een donkergroene variant de beste keuze. Daarnaast zijn er zowel egale als gemêleerde kunstgrasmatten verkrijgbaar.

Veiligheid

Deze kunstgrasmatten zijn vrij van lood en cadmium, zodat ze geen gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Kinderen kunnen dan veilig op het gras spelen. Kunstgras kopen? Vraag altijd voor de zekerheid gratis stalen aan, zodat je altijd weet hoe het kunstgras eruit ziet.

0