Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Kom in contact met je inner-barista!

Ben jij ook zo dol op cappuccino, espresso, americano en ijskoffie? Dan heb je vast al ontdekt dat het zetten van het ultieme kopje koffie is niet makkelijk is. Er komt namelijk van alles, van de juiste koffiebonen tot de perfecte techniek, bij kijken. Om een echte thuisbarista te worden moet je dan ook heel erg veel oefenen. Om de echte geheimen van het perfecte kopje koffie te ontdekken kun je daarom een barista training volgen. Deze training is niet alleen leerzaam, het is ook een leuke én lekkere activiteit om te ondernemen.

Leer het ultieme kopje koffie zetten!

Heb jij een espressomachine maar weet je niet goed hoe jij hiermee heerlijke en verschillende soorten koffie kunt zetten? Of wil jij eens het verschil tussen de koffie uit een espressomachine en de koffie uit jouw simpele koffieapparaat proeven? Dan is een thuisbarista training een goed idee! Tijdens deze training leer je in een paar uurtjes tijd om het ultieme kopje koffie te zetten. Zo wordt onder andere een stukje theorie behandeld, wordt er uitgelegd hoe je je espresso apparaat schoon hoort te maken en leer je een aantal trucjes voor bijvoorbeeld het opschuimen van melk. Een barista training volgen kan bij verschillende instituten en op verschillende niveaus. Volg bijvoorbeeld speciale lessen voor een thuisbarista als je een beginner bent en vooral thuis lekkere koffie wilt kunnen zetten. Wil je het meteen wat professioneler aanpakken? Verdiep je dan eens in leuke workshops zoals een latte art training. Je zult ongetwijfeld indruk maken op je partner of date als je ’s ochtends een prachtige cappuccino met figuurtjes zoals een hart of een bloem voorschotelt!

lessen voor een thuisbarista

Voor alle koffieliefhebbers

De lessen voor een thuisbarista zijn ideaal voor iedereen met een eigen espressomachine, of voor de koffieliefhebbers die de aanschaf van een espressomachine overwegen. Het is tenslotte zonde om zo’n mooi apparaat in de keuken te hebben staan, maar niet te weten hoe je er de beste koffie mee zet. Bij sommige barista trainingen mag je dan ook je eigen espresso apparaat meenemen. Zo wordt de uitleg extra duidelijk en persoonlijk, én weet je zeker dat je kopje koffie thuis niet kan mislukken. Tot slot is de training leuk om te volgen met vrienden of cadeau te doen. Zet jouw schoonmoeder verschrikkelijk slechte koffie? Gebruik de training dan als stille hint. Met een beetje hulp kan namelijk zelfs jouw schoonmoeder de perfecte thuisbarista worden!

0