Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Kippendijen cake

Een van de populairste vormen van gebak in Nederland is wel de cake. Cake is gemakkelijk zelf klaar te maken en als je cake wilt kopen, betaal je er niet teveel voor. Maar we hebben het wel over de zoete vormen van cake, eventueel met een zoete vulling, die veelal bij een kopje koffie gedronken wordt. Toch is het mogelijk een heel andere cake te maken, die je kunt nuttigen als maaltijd en dan ook nog op de barbecue gebakken wordt. Grote kans dat je nog nooit gehoord hebt van kippendijen cake. Dit is een cake van kip, die ook door de stoere man gemaakt kan worden. Wil je indruk maken met een kippendijen cake van de bbq, lees dan verder, want hieronder volgt het recept.

Ingrediënten cake kippendijen

Van een kippendijen cake kunnen meerdere mensen genieten. Je hebt hiervoor een bakblik nodig, dus hoe groot de cake van kip wordt, hangt af van de grootte van het bakblik. Daarnaast kun je ook naar wens wat meer ingrediënten, of juist wat minder gebruiken. Ook heb je een barbecue nodig om je cake kippendijen te bakken.

De ingrediënten voor een kippendijen cake van de bbq:
• 200 tot 300 gram repen ontbijtspek
• 1 kilogram kippendijen
• Chicken rub of een kruidenmengsel met wat olie
• Barbecuesaus
• Eventueel vulling, zoals paprika, ui, champignons, spekblokjes of knoflook

Overige benodigdheden:
• Metalen cakeblik zonder antiaanbaklaag
• Barbecue
• Hout of kooltjes

Bereidingswijze kippendijen cake

Zet de barbecue vast, zodat deze alvast warm wordt. Vul als eerste het bakblik met de reepjes ontbijtspek en laat het spek over de randen hangen. Smeer het ontbijtspek in met chicken rub of het kruidenmengsel. Leg nu een eerste laag kippendijen over de ontbijtspeklaag. Leg er nu wat groentevulling op naar wens, zoals paprika of ui. Bestrijk ook de vulling met chicken rub of kruidenmengsel. Over de groentevulling komt een tweede laag kippendijen. Als het goed is, is het bakblik zo goed als vol. Nu kun je de overhangende repen ontbijtspek naar binnen slaan. Nu zet je het bakblik op de reeds warm geworden barbecue. Laat dit een tijdje op de barbecue staan, totdat de kip gaar is. Er kan best wel wat vocht vrijkomen, dus wanneer het voldoende gaar is, giet je het vocht uit het bakblik af en bestrijk je de cake aan de buitenkant met barbecuesaus. Leg de cake nog even zonder bakblik op het rooster van de barbecue en laat het aan alle kanten nog goed garen. Wanneer de cake klaar is kun je indruk gaan maken met je kippendijen cake van de bbq.

6