Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Kiezen voor een kwaliteitsoverhemd of goedkoop overhemd?

Posted on

Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende overhemden op de markt. Je hebt zowel goedkope overhemden als kwaliteitsoverhemden. Het verschil is al gauw duidelijk na een paar keer dragen. Je hebt vast zelf ook wel meegemaakt dat na 1 keer wassen de knopen van het overhemd springen en de kleur al heel snel vaag wordt. Bij kwaliteitsoverhemden, neem bijvoorbeeld fashion Italy, merk je al snel dat ze veel langer gaaf blijven en de materialen een stuk sterker zijn. Ook de beloofde pasvorm verschilt snel bij een goedkoper overhemd. Was die slim fit overhemd toch niet zo fijn passend? We hebben allemaal wel eens meegemaakt dat we eerder het gevoel hadden dat we in een oversized trui stonden te werken. Natuurlijk zijn er ook nog voor meer redenen om te kiezen voor een kwaliteitsoverhemd of toch veel liever voor dat goedkopere overhemd. Wij zetten de voor- en nadelen voor jou op een rijtje.

Voordelen van een kwaliteitsoverhemd

 • Bij de aankoop van een kwaliteitsoverhemd kan je meestal goed advies verwachten, waardoor je zeker weet dat je een geschikt overhemd aanschaft. Ook online is het vaak mogelijk om hulp in te schakelen.

 • Je beschikt over een garantie, hierdoor ben je sneller overtuigd van de hogere kwaliteit.

 • Ze kunnen beter tegen de was en zullen niet zo snel qua kleur vervagen. Hierdoor kan je ze gemakkelijk zelf wassen en hoef je niet meer angstvallig dat kopje koffie weg te duwen, uit de angst om weer te knoeien.

 • Vanzelfsprekend ligt de kwaliteit een stuk hoger en kun je (als de kwaliteit van de overhemd niet naar wens is) altijd teruggaan naar de leverancier voor een verklaring en eventuele vergoeding.

 • De pasvorm is vaak een stuk mooier, zeker voor mannen met een buikje of bredere armen is het fijn om een kwaliteitsoverhemd aan te schaffen.

 • Op langer termijn is een kwaliteitsoverhemd een besparing. Je hoeft immers niet continue nieuwe overhemden aan te schaffen.

Het enige nadeel van een kwaliteitsoverhemd is voor veel mensen dat het prijskaartje toch wel afschrikt. Het is dan ook aan te raden om de overhemden aan te schaffen tijdens de jaarlijkse sale. Zo heb je kwaliteit voor een mooie prijs!

Voordelen van een goedkoop overhemd

 • De prijs ligt lager, dus je kunt meerdere overhemden tegelijkertijd kopen.

 • Als er eens een overhemd stukgaat is het niet zo’n ramp en koop je gewoon een nieuwe.

 • Als je niet zo vaak een overhemd hoeft te dragen, is een goedkoper overhemd de perfecte oplossing om geld te besparen.

Nadelen van een goedkoop overhemd

 • Een goedkoop overhemd gaat sneller stuk, dus op langer termijn ben je duurder uit dan als je een paar kwaliteitsoverhemden aanschaft.

 • Wassen is niet zo makkelijk bij een goedkoop overhemd. De kleur vervaagt snel en materialen rafelen of laten los.

 • Bij het aanschaffen van een goedkoop overhemd stimuleer je de massaproductie. Bij massaproductie gelden er vaak slechte omstandigheden voor de personeelsleden en het milieu.

 

0