Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Je kunt vandaag de dag niet om de smart tv’s heen. Welke past het best bij jou?

Posted on

Er komt voor iedereen in zijn leven een moment dat hij of zij gaat overstappen op een smart tv. Vrijwel alle nieuwe modellen van televisies die vandaag te verkrijgen zijn, zijn uitgerust van de zogenaamde smart functies. Dat wil zeggen dat je naast de gebruikelijke televisiekanalen, ook gemakkelijk kunt kiezen voor streaming platforms zoals netflix of amazon, je mail na kunt lezen op je televisie of lekker onderuit gezakt op de bank door je facebook feed of twitter headlines kunt scrollen. 

Toch is een keuze voor een nieuwe smart tv niet zomaar gemaakt. Er zijn tegenwoordig zo ontzettend veel verschillende modellen leverbaar, dat je er verstandig aan doet om goed na te gaan wat de voornaamste functies en eigenschappen zijn die jij graag in je nieuwe televisietoestel ziet terugkomen. Om een aantal van de betere modellen naast elkaar te zetten en te vergelijken, heeft Techgeek.be een aantal toppers voor je op een rijtje gezet. De beste smart tv’s van het moment vind je hier!

Smart tv’s hebben als voordeel dat je apps en internet kunt gebruiken

Een van de grote voordelen van smart tv is dat ze je toegang geven tot allerlei verschillende apps die standaard bij de televisie geleverd worden of je die gemakkelijk van het internet kunt downloaden. Net zoals voor smartphones en computers worden er ook voor smart tv’s steeds meer speciale apps ontwikkeld die de mogelijkheden en toepassingen van het scherm in je woonkamer aanzienlijk uitbreiden. Toepassingen zoals youtube, netflix en facebook hebben speciale uitvoeringen ontwikkeld voor de smart tv, waarmee het gebruik van deze diensten bijzonder makkelijk wordt gemaakt.

De smart tv’s hebben bovendien ingebouwde browsers waarmee je probleemloos kunt surfen op het internet en toegang krijgt tot je favoriete websites. Daarnaast kun je ook probleemloos bij je foto’s en video’s en deze op het grote scherm bekijken. Daarnaast kun je bij smart tv ook je persoonlijke voorkeuren instellen en opstartschermen, achtergrondafbeeldingen van jouw favoriete afbeeldingen voorzien. Op deze manier wordt het toch een stukje persoonlijker als je weer achter het scherm kruipt om het nodige te bekijken. 

Ieder merk smart tv heeft zijn eigen specifieke kenmerken

Daarnaast hebben de verschillende merken smart tv’s ook allemaal hun eigen pluspunten. Iedere fabrikant presenteert jaarlijks vol trots zijn nieuwste modellen, waar allerlei handige snufjes in zijn verwerkt om jou als klant over te halen om te kiezen voor een van hun modellen. De verscheidenheid is daarom bijzonder groot en je zult goed moeten nagaan wat je precies van je smart tv verwacht alvorens een definitieve keuze te maken. 

Kies je bijvoorbeeld voor een Sony A9G Master Series Oled voorzien Netflix Calibrated Mode en de speciale Imax Enhanced Certification? Dankzij het minimalistische ontwerp van deze televisie staat deze ook mooi in iedere woonkamer. Ook het vlagschip op smart tv gebied van het Zuid-Koreaanse merk Samsung heeft behoorlijk wat te bieden. De Samsung Q950TS QLED TV heeft bijvoorbeeld een speciaal 8K beeldscherm en is voorzien van AI-verbeterde beeldverwerking. De bredere kijkhoeken van deze Samsung televisie maken het ook een stuk comfortabeler als je met meerdere mensen achter het scherm kruipt om je favoriete programma probleemloos te kunnen bekijken.

0